Diplomadag TTV Hilversum levert 16 ‘nieuwe sterren’ op

Het is een jaarlijkse traditie: de Diplomadag ter afsluiting van het trainingsseizoen. Ook dit jaar konden de jeugdleden aan hun ouders laten zien dat ze de oefenstof die ze het afgelopen jaar kregen voorgeschoteld van hun trainers, onder de knie hebben. Alle 16 deelnemers slaagden met glans.

Het praktijkgedeelte van het examen bestaat uit 10 oefeningen, waarvan er vijf al tijdens de training ‘voor het echie’ worden gedaan. Oefening 6 t/m 10 moeten tijdens de Diplomadag zelf worden uitgevoerd, ten overstaan van de ouders en onder leiding van (hulp)trainers. Voor 1 ster staan er onder andere balletje hoog houden en serveren op het programma. Voor 2, 3 en 4 ster komen moeilijkere aspecten van het spel aan bod, zoals series forehand-topspin en series smashen. Daarnaast krijgen de deelnemers een beoordeling voor zaken als batgreep, basishouding en inzet. Ook de theoriekennis wordt getest, met soms pittige vragen.

Alle geslaagden en (hulp)trainers met links in rood shirt Niels de Boer.

Na ruim anderhalf uur examen kon de balans worden opgemaakt en bleek dat alle deelnemers de ‘kneepjes van het vak’ onder de knie hadden. Ze kregen ten overstaan van hun trotse ouders hun sterrendiploma uitgereikt. Voor trainer Niels de Boer betekende de Diplomadag tevens zijn afscheid. Na vele jaren trouwe dienst gaat hij zich zich op andere zaken richten. Niels kreeg namens het bestuur van TTV Hilversum een attentie overhandigd als dank voor bewezen diensten al die jaren.      

Geslaagd voor TTV Hilversum 1 ster Diploma: 

Saathvik Abhinapu, Srujan Abhinapu, Yicco Huang, Skyler Knecht,

Rick Hagen, Wouter Koelemaij, Jelle Visser

Geslaagd voor TTV Hilversum 2 ster Diploma: 

Robin Verweij, Mart Harbers, Fez van Gestel, Dinand Bosman

Geslaagd voor TTV Hilversum 3 ster Diploma: 

Yuri Nagel, Erwin Voorn, Mika van Henten 

Geslaagd voor TTV Hilversum 4 ster Diploma: 

Max Kramer, Joep Akkermans