Derde Super Saturday: Heren 2 en Dames 1 strijden voor koppositie

Komende zaterdag, 16 oktober, spelen alle landelijke teams behalve Heren 1 hun derde thuiswedstrijd  (aanvangstijd 16 uur). Je bent van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen. Ondanks het feit dat er geen duel in de eredivisie wordt gespeeld, heeft iedere bezoeker vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Omdat we bij de entree controleren, hoeven we de kantine niet in twee delen op te splitsen en heb je als bezoeker meer vrijheid. Je kunt dus gewoon je hapje en drankje bestellen bij de bar, terwijl je intussen kunt genieten van mooi tafeltennis. Ook komende zaterdag staat de keukenbrigade paraat en zijn er, naast het gebruikelijke assortiment aan drank en snacks, weer maaltijdschotels verkrijgbaar.

Het programma

Eerste divisie: HiIversum 2 – Tempo Team 2 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Elwin Huiden, Arnoud Meijer, Mick de Vette

Team 2 boekte afgelopen zaterdag een 4-3 overwinning op Taverzo 2, waarbij de broederstrijd tussen Elwin en Arjan Huiden door de verkorte wedstrijdsysteem uitbleef. Omdat SKF verrassend genoeg de volle buit binnenhaalde tegen Avanti (0-7), gaan de Veenendalers nu aan de leiding  in de eerste divisie, met Hilversum en Tempo Team op slechts één punt achterstand. Laatstgenoemde teams treffen elkaar komende zaterdag aan de Vaartweg, wat ongetwijfeld weer een razend spannende ontmoeting gaat opleveren. De vraag is wie de uiterst geroutineerde Tempo Team-kopman Marco van Elferen kan verslaan. Voor Frank van der Wurff is het duel een weerzien met oude bekenden. Hij speelde in het verleden een aantal jaren bij Hilversum.      

Tweede divisie: Hilversum 3 – Alexandria ‘66 1 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Hans den Blanken, Tali Cohen, Yoeke Gunsing, Donald Hessing

Hans, Tali en Yoeke behaalde zaterdag een zwaar bevochten 6-4 overwinning op US 1, waarbij Hans den Blanken in de slotpartij een 1-2 en 0-7 achterstand wist weg te poetsen tegen de onfortuinlijke Han Geluk. Ondanks de overwinning staat ons derde nog op een degradatieplek, maar de verschillen op de ranglijst zijn klein. Zaterdag komt Alexandria’66 op bezoek, dat drie punten meer heeft verzameld. De Rotterdammers, met linkspoot Michiel van Raadshooven en verdediger Michel Laroo, lijken Hilversum wel te liggen. We verwachten dat Hans, Tali en Yoeke de opgaande lijn voortzetten en met een strakke overwinning hun positie op de ranglijst verbeteren.   

Derde divisie: Hilversum 4  – De Brug 1 (aanvang 16 uur)

Teamselectie: Tjarko Bosma, Jan Dubelaar, Marcel Hofman, Djermo Roest, Pieter Salentijn, Teun Salentijn.

Met een mooie 8-2 overwinning op Buitenpost 2 klom Hilversum 4 naar de tweede plek. Nog mooier was de eerste hattrick van de 14-jarige Teun in de landelijke seniorencompetitie: een bijzondere prestatie. De piepjonge Huizer heeft in korte tijd zijn draai gevonden bij de ‘grote mannen’ en is met 7 winstpartijen uit 9 wedstrijden zelfs gedeeld aanvoerder van de percentagelijst in poule D van de derde divisie. Het is dan ook niet ondenkbaar dat team 4 zaterdag de derde overwinning op rij boekt. Tegenstander De Brug uit Apeldoorn heeft echter in routinier Waldo Hagenaars een lastig te bespelen kopman.  

Dames eerste divisie: Hilversum 1 – de Boer Taverzo 1 (aanvang 16 uur)

Teamselectie:Angelique van den Bosch, Rosa Bosselaar, Julia Cao, Anne Hoogeveen, Fleur Hoogeveen, Aniek Jansen.

Veel spannender dan de eerste divisiepoule bij de dames zal het niet worden dit seizoen. Het verschil tussen de (gedeelde) nummers 1 (Hilversum en Avanti) en de nummer 7 van de ranglijst, Disnierats bedraagt welgeteld vijf punten; het verschil tussen kampioenschap en degradatie. Opvallend is dat Anne Hoogeveen in haar eerste jaar als senior nog ongeslagen is (4 uit 4). Net als heren 2 krijgt ook dames 1 zaterdag bezoek van Tempo Team en ook hier is lastig te voorspellen wie er met de winst vandoor gaat. Evenmin welke team-opstelling coach Lex Bruijn uit de hoge hoed tovert.