De Bruin sleept gelijkspel uit het vuur

Vlaggenschip ziet kampioenspoule in het verschiet liggen. Bij zowel de dames als bij de heren liggen de reserves nog steeds op kampioenskoers.

Heren eredivisie: Hilversum – Smash ’70 (H): 3 – 3

 

Merijn de Bruin 2, Nathan van der Lee 1, Gamal de Groot 0

 

De extra spanning die bij Gamal naar boven kwam doordat hij tegen zijn oude club speelde kon hij in de openingswedstrijd niet omzetten in een positief resultaat. Tegenstander Koen Hageraats pakte met minimaal verschil de winst. Met name de met 13-15 verloren derde game werden de kansen onbenut gelaten door Gamal. Nathan had het vervolgens zeer lastig tegen jeugdinternational Stellan Smid. Na een ruime winst in de openingsgame 11-3 pakte Stellan brutaal de opvolgende twee games door veelvuldig het initiatief te pakken. In de laatste twee games werden de rollen door Nathan hoogstpersoonlijk omgedraaid en met tweemaal 11-5 bracht Nathan de stand weer in evenwicht. Na een absentie van een ruime maand verscheen Merijn weer achter de tafel. In zijn partij tegen Martijn de Vries verloor Merijn nog wel de openingsgame, maar met een puike serie van 3 games op een rij pakte Merijn de winst op de Smash kopman. Na de pauze mocht Gamal het opnemen tegen Stellan. Ondanks dat alle drie de games zeer close waren was Stellan duidelijk de betere van de twee. Opvolgend was het aan de uiteindelijke man van de wedstrijd om Hilversum op voorsprong te zetten. In de spannendste wedstrijd van de avond wist Merijn met een prachtige slotserie in de vijfde game Koen aan zijn zegekar te binden. Hierdoor bleef Merijn als enige ongeslagen, want Nathan was in de laatste partij vrij kansloos tegen Martijn de Vries: 3x 11-7.

 

Enjoy&Deploy Taverzo 1   7 – 31

Itass DTK ’70 1                     6 – 21

Smash ’70 (H) 1                  7 – 20

Hilversum 1                          6 – 20

Pecos 1                                    6 – 18

FVT 1                                      5 – 17

Wijzenbeekkled/Westa 1   6 – 16

Tempo-Team 1                      6 – 15

Scyedam 1                               7 – 15

Scylla 1                                    6 – 13

 

Dames tweede divisie: Hilversum 2 – Klimaatgroep Stars 1 : 10 – 0

Elisa Stuveling 3, Angelique van de Bosch 3, Guusje Hendriks 3 en het gewonnen dubbelspel.

Een eentonig verhaal is het deze competitie voor de reserves, maar de dames wisten voor de derde keer een clean sheet te produceren en dit ging weer zonder slag of stoot. Het wedstrijdformulier gaf uiteindelijk 2 verloren games weer voor Hilversum.

 

Hilversum 2                7 – 60

GTTC Groesbeek 1     7 – 45

GTTC Groningen 2     7 – 36

Swift (D) 1                     7 – 33

Klimaatgroep Stars 1  7 – 22

Trias 1                            7 – 14

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Scyedam 2: 8 – 2

 

Lars Adema 2, Hans den Blanken 2 , Wilfred Schipper 3 en het gewonnen dubbelspel.

 

Ondanks de op papier prima 8-2 overwinning op Scyedam waren er kansen op meer. Met name Hans herpakte zich na een 0-2 achterstand in games voorbeeldig. En na een 3-6 achterstand in de beslissende game leek de demarrage waardoor Hans een 9-8 voorsprong pakte beslissend. Het bleek achteraf niet voldoende want tegenstander Dario Prodanovic sleepte de overwinning alsnog uit het vuur. Lars speelde zelfs twee vijfgamers, waarbij hij wel van Dario wist te winnen, maar het onderspit dolf in zijn partij tegen de goedspelende Fabian Schuilenburg. Wilfred verloor over de gehele wedstrijd inclusief het dubbel samen met Lars slechts 1 game. voor de komende kampioenswedstrijd volgende week uitspelend in en tegen Groningen heeft Hilversum nog een marge van 3 punten.

 

Hilversum 2               7 – 49

GTTC Groningen 1   7 – 46

SKF 2                           7 – 39

Disnierats 2               7 – 39

Scyedam 2                  7 – 19

HBC 1                         7 – 18

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Bijmaat 1: 7– 3

 

Frank van der Wurff 2, Max Koopman 1, Arnoud Meijer 3 en het gewonnen dubbelspel.

 

In deze knotsgekke poule is het de laatste weken iedere keer weer afwachten welk team er met welke ruime cijfers de winst pakt. Na de kansloze nederlaag vorige week tegen Entac werd Hilversum als een dood vogeltje achtergelaten. Tegen kloploper Bijmaat was de verwachting dat de genadeklap zou worden toegediend. Met name door toedoen van het zichzelf blamerende Bijmaat veerde Hilversum toch weer op. Arnoud speelde als vanouds, verloor geen game en haalde over de gehele wedstrijd een gamegemiddelde van 5 tegenpunten! Frank verloor na een 2-0 voorsprong alsnog met 9-11 in de vijfde game van invaller uit team 3 Vincent Lucardie. Max wist alleen van Michel Laroo te winnen en verloor net als zijn teamgenoot Frank van Vincent maar ook van Bijmaat kopman van John van Spengen. Doordat de naaste concurrent Entac met 8-2 klop kreeg bij Scylla loopt Bijmaat in haar race om het kampioenschap alsnog een punt uit op Entac maar zag Scylla daarentegen wel langszij komen. Onderin de stand nadert Hilversum Spirit tot op 1 punt omdat Spirit thuis met 4-6 verloor van hekkensluiter FVT.

 

Bijmaat 1                7 – 41

Scylla 3                    7 – 41

Entac 1                    7 – 39

Spirit 1                     7 – 33

Hilversum 3           7 – 32

FVT 2                      7 – 24

 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Belcrum 2: 4 – 6

 

Raymond van Putten 2, René Arbon 1 en René van de Velde 1

 

Het vierde heeft het al sinds jaar en dag lastig tegen Belcrum uit Breda. Net als de uitwedstrijd verloren de mannen met exact dezelfde cijfers. Het verschil was dat René van de Velde ditmaal na een met 11-0 gewonnen game alsnog verloor van Tommie Gimbrere en dat René Arbon zijn hatelijke nul van de heenwedstrijd wegpoetste door in de slotpartij dezelfde Gimbrere te verslaan. Raymond verloor alleen van Peter Kooremans. In de stand blijft het ongemeen spannend.

 

HTC 1                        7 – 42

Hilversum 4             7 – 41

Vice Versa ’51 1      7 – 40

Belcrum 2                 7 – 33

De Treffers (R) 1    7 – 32

VVV 2                       7 – 22

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Huizen 1 : 5 – 5

 

Tjarko Bosma 2, Pieter Salentijn 2, Robert van der Horst 0 uit 2 en het gewonnen dubbelspel

 

Zonder kopman Jan Dubelaar speelde het vijfde vandaag een prima wedstrijd tegen streekgenoot Huizen. Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd was de openingwedstrijd tussen Pieter en Patrick Visser, waarbij Pieter bij een 10- 10 stand in de vijfde gamemaar liefst 8 volle smashes wist te overleven en vervolgens Hilversum op een 1-0 voorsprong wist te zetten, Achteraf was het gelijkspel na een 4-1 voorsprong een schamele troost ware het niet dat Robert van der Horst tijdens zijn tweede partij bij een 4-2 voorsprong zich blesseerde tegen Frank Bilius. Hij verloor daardoor deze wedstrijd en nog vervelender: hij kon de laatste wedstrijd tegen de zwakste schakel van Huizen:Patrick Visser niet aanvangen. Positiever waren de overwinningen van Pieter en Tjarko tegen Huizen. Tjarko verschalkte net als Pieter zowel Patrick als Frank. En samen wisten beiden het dubbelspel na een 0-2 achterstand in games de vijfde en beslissende game met 11-9 te winnen. Bij Huizen was kopman Gijs Molenaar oppermachtig en scoorde zijn derde hattrick in deze competitie.

Smash (M) 1       7 – 53

SKF 3                   7 – 42

Hilversum 5      7 – 36

Stede Broec 1     7 – 29

VTV (N) 2          7 – 25

Huizen 1             7 – 25