Daverende seizoenstart met Super Saturday

Wat betreft de landelijke competitie, kunnen we ons verheugen op een daverende seizoenstart. Er ligt direct al een onvervalste Super Saturday in het verschiet.  Zaterdag 17 september komen onze beide eredivisieteams in actie en ook de andere vier landelijke teams spelen thuis. Door het kampioenschap van team 5 in de hoofdklasse heeft Hilversum dit seizoen 6 landelijke teams en die spelen op 17 september allemaal thuis. 

Eredivisie heren: Hilversum 1 – Itass DTK’70

Teamselectie: Jelle Goossens, Merijn de Bruin, Gamal de Groot, Péter Sebestyén. Coach: Bert Olofsen.

Merijn de Bruin is na één seizoen teruggekeerd bij Hilversum en neemt de plaats in van Nathan van der Lee. De Hongaar Péter Sebestyén kwam over van  landskampioen Enjoy&Deploy/Taverzo. Hilversum krijgt direct al een pittige tegenstander op bezoek: Itass DTK’70 uit Klazienaveen. Ook dit seizoen is het doel handhaving in de eredivisie.

Eredivisie dames: Hilversum 1 – Scylla 1

Teamselectie: Kim Hergelink, Lisette van Es, Heleen Hop, Sharon Janssen, Marianna Rolikova. Coach: Lex Bruijn

Ook dames 1 kent twee nieuwe gezichten. Het vertrek van Alice Vos werd ruimschoots gecompenseerd door de komst van de jeugdige speelsters Kim Hergelink en Sharon Janssen. Aan coach Lex Bruijn de opdracht dit team tot een eenheid te smeden. Net als heren 1 is ook bij dames 1 handhaving in de eredivisie het doel.

Tweede divisie B: Hilversum 2 – Twenty One Up 1

 Teamselectie: Vincente del Priore, Lars Adema, Wouter van der Mark, Wilfred Schipper, Frank van der Wurff. 

Dit team telt de vertrouwde namen van vorig jaar en wil na de degradatie uit de eerste divisie niets liever dan kampioen worden in de tweede divisie. Zaterdag wacht een interessant duel tegen het jeugdige trio van Twenty One Up. ‘Trainingsbeest’ Frank van der Wurff wil dit seizoen laten zien dat hij voor niemand bang is in de tweede divisie.

Derde divisie A: Hilversum 3 –GTTC Groningen

 Teamselectie: Donald Hessing, Jan Dubelaar, André Louwen, Tjarko Bosma, Heleen Hop, Max Koopman.

Vader André en dochter Heleen in één team. Maar of het tot een gezamenlijk optreden komt, is de vraag gezien de slepende polsblessure van eerstgenoemde. Daar staat tegenover dat Donald Hessing juist hersteld lijkt van een blessure. Met GTTC Groningen treft ons derde direct al een sterke opponent.

Derde divisie D: Hilversum 4 – TT Nijmegen 1

Teamselectie: René van der Velde, Wouter Schoeber, Danny Mol, Hans den Blanken, Yoeke Gunsing, Marianna Rolikova

Het jarenlang vertrouwde team Van Putten, Van der Velde en Arbon is verleden tijd. Het zal voor René even wennen zijn met een kwartet nieuwe teamgenoten om zich heen. Dat geldt ook voor de anderen. Twee vrouwen in een landelijk herenteam is voor Hilversum een primeur. Yoeke maakt zelfs haar debuut. Moeilijk te voorspellen hoe dit alles gaat uitpakken.

Derde divisie B:

Hilversum 5 – De Brug 1

Teamselectie: Marnix Karssenberg, Raymond van Putten, Caspar Veenboer, Rens Pater, Sander van Buul,  Patrik Roest.

De promovendus zal het zwaar krijgen in de 3e divisie, daar zijn de heren zich van bewust. Sander is als competitiespeler weer terug bij Hilversum en dat geldt ook voor routinier Rens Pater. Ook hier een mix van jeugdig talent en ervaring. Voor dit team geldt eens te meer dat spelplezier een belangrijke factor is om resultaten te boeken.