Damesteams en heren 3 zegevieren in laatste thuiswedstrijd

Terwijl beide landelijke damesteams ruime overwinningen boekten, wist bij de heren alleen team 3 de buit binnen te slepen. De overige vier herenteams, geteisterd door invallers, konden in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, geen potten breken.

Dames eredivisie B: Hilversum 1 – De Treffers R 1 5-1

Lisette van Es 1, Marianna Rolikova 2, Alice Vos 2.

Lisette van Es opende tegen Ruby Tangerman die in de heenwedstrijd als enige een ‘kwelgeest’ bleek te zijn voor de Hilversumse meiden. Ook nu weer kwam Ruby goed uit de startblokken en trok de eerste game naar zich toe met 11-9. Lisette bracht in de tweede en derde game haar backhand aanvallend meer in stelling en won beide games afgetekend met 11-2 en 11-5. Aan het eind van de vierde game echter realiseerde Lisette zich kennelijk dat zij al zes wedstrijden in verschillende competities niet meer tot winst gekomen was en verkrampte zodanig dat zij die game met 12-10 uit handen gaf. Dit herhaalde zich in de vijfde game die zij helaas ook net 12-10 aan een dolgelukkige Tangerman moest laten.

Zoals gebruikelijk startte Marianna Rolikova moeizaam en kwam zij met 2-0 in games achter tegen Marise Kasteleyn. Tactische omzetting zorgde voor onverwacht simpele zeges in de navolgende drie games (11-4, 11-3 en 11-6). Toen Alice Vos met haar gebruikelijke aanvalskracht met 3-0 won van Willemien Kasteleyn had Hilversum de voorsprong weer te pakken.

In de drie wedstrijden na de pauze werd die voorsprong kundig uitgebouwd. Lisette kon eindelijk met goed spel weer een overwinning op haar conto bijschrijven door, na een onnodig verloren 1e game, met 11-7, 11-5 en 11-3 te winnen van Marise Kasteleyn. Alice speelde daarna een super 1e game tegen Tangerman. Dat bleek niet meteen de opmaat naar een makkelijke zege, want de tweede game ging verloren en in de derde game kwam Alice met 8-3 achter. Mentaal sterk nam zij even rust, speelde zij even iets anders en gaf de tegenstander alsnog met 11-9 het nakijken, waarna de vierde game een formaliteit bleek. Ook Marianna had een extra game nodig om de wedstrijd tegen Willemien Kasteleyn winnend af te sluiten, wat zij met achtereenvolgens 11-6, 11-5 en 11-4 op overtuigende wijze deed.

Volgende week de laatste wedstrijd in Groningen tegen GTTC dat waarschijnlijk de laatste kans op de belangrijke derde plaats al heeft verspeeld door thuis van US te verliezen.

 

Dames eerste divisie B: Hilversum 2 – VVV 1 8-2

Guusje Hendriks 3, Angelique van den Bosch 3, Elisa Stuveling 1

Dames 2 had nog een minieme kans op het kampioenschap, maar dan moest het bezoekende VVV in elk geval met 10-0 verslagen worden.  Die missie werd niet volbracht, omdat Elisa Stuveling zowel van Femke Bulthuis als van Sabine de Bruijckere verloor. Het moet wel heel raar lopen, wil Scyedam volgende week niet de benodigde vijf punten halen tegen het reeds gedegradeerde US. Hilversum sluit de competitie af in Dalfsen tegen de plaatselijke favoriet DTV’’84.

 

Heren eerste divisie, poule B:  Hilversum 2  – Klimaatgroep Stars 0-10

Lars Adema 0, Donald Hessing 0, Wouter Schoeber 0

Heren 2 wilde waardig afscheid nemen van de eerste divisie door in de laatste thuiswedstrijd het sterke Klimaatgroep Stars (beter bekend als Midstars) punten af te troggelen. De gasten uit Middelstum hebben echter een ijzersterk team, dat op de titel afstevent en hadden geen zin om het kampioensfeestje in aantocht door Hilversum te laten verstieren. Schoeber, Hessing en Adema vochten voor wat ze waard waren, maar bleven met lege handen achter.

 

Heren tweede divisie, poule C: Hilversum 3 – Sittard 1 7-3   

Frank van der Wurff 2, Max Koopman 2, Arnoud Meijer 3.

Dankzij een 7-3 overwinning heeft het 3e team van Hilversum zich verzekerd van lijfsbehoud in de 2e divisie. Dat dit echt een teamprestatie is bleek ook vandaag weer. Frank won knap in zijn eerste partij van kopman Henstra. Waar hij uit met 12-10 in de 5e nog verloor, kon hij het dit keer met verdienstelijk spel in 4 games afmaken. Helaas daalde het niveau van Frank daarna iets, waardoor Geuskens in de 5e game van Frank kon winnen. Frank zette zich daar overheen en won vervolgens in 4 games van Breukers.

Ook Max mocht 2 overwinningen bijschrijven, net zoals de uitwedstrijd. Tegen Geuskens stond Max 2-1 voor, maar Geuskens knokte zich knap terug in de wedstrijd. In de 5e game kreeg Geuskens zelfs 2 matchpoints, maar uiteindelijk ging de overwinning met 12-10 naar Max. Tegen Breukers kwam Max niet in de problemen (3-0) en ondanks prima spel, bleek Henstra toch echt nog een maatje te groot (1-3).

Arnoud speelde niet zijn beste competitiewedstrijd, wellicht zaten de kraakpongwedstrijden van de dag ervoor nog wat in de benen. Desondanks kon hij toch zijn hattrick voltooien. Breukers (3-0) en Geuskens (3-1) gingen relatief eenvoudig, tegen Henstra moest Arnoud alle zeilen bij zetten. Na een 2-0 achterstand en 4-0 in de 3e game leek Arnoud het lek boven te hebben. Met 11-5, 11-4 en 11-8 pakte hij daarmee de revanche op de verloren uitwedstrijd.

Volgende week wacht nog de verre uitwedstrijd naar Middelburg tegen de aanstaande kampioen. Voor Hilversum staat er niets meer op het spel, waardoor er vrijuit gespeeld kan worden.

 

Heren derde divisie, poule B: Hilversum 4-SVE 1 4-6  

Raymond van Putten 1, Erwin Knecht 2 (invaller),  Bob Meewis 0 (invaller)

Team 4 had op papier nog kampioenskansen, maar verscheen zaterdag met een fantasie-opstelling achter de tafel, omdat drie van de vier vaste spelers voor dit duel hadden afgezegd. Good-old Erwin Knecht werd opgetrommeld en hij deed het met overwinningen op Jacintha de Hoop en Rogier Kessel voortreffelijk. Raymond van Putten wist alleen van  Jacintha de Hoop te winnen. De andere invaller, Bob Meewis speelde verdienstelijk, maar kon niet tot winst komen. Mark Heemskerk bleef in het team van SVE ongeslagen. Door de 6-4 nederlaag lijken de kansen voor Hilversum 4 verkeken en is de vertrouwde tweede plek in zicht.

 

Heren derde divisie, poule A: Hilversum 5 – Stede Broec 4-6   

Jan Dubelaar 2, Pieter Salentijn 1

Op deze voorlaatste competitiewedstrijd ging het tussen de nummer 2 en nummer 6 in de competitie. Op het spel stond eigelijk niets. Hilversum was gehandicapt door het ontbreken en Tjarko Bosma en Robert van der Horst en speelde noodgedwongen met 2 man. Toch werd er  flink strijd geleverd. Het is per slot van rekening een individuele sport met persoonlijke resultaten die er toe doen.

De voorzitter van Stede Broec, Arthur Koomen, moest het opnemen tegen onze kopman Jan Dubelaar. Jan had er 3 games voor nodig. Pieter mocht tegen de ’plaaggeest’ Onno Stavenuiter . De eerste game ging gemakkelijk naar Onno, de tweede was een kopie van vorige week, na een 10-4(!) voorsprong van Pieter ging de game toch naar de plaaggeest. Ook de derde game was voor Stavenuiter.

Jan pakte de jonge veulen Nordin in en versloeg hem in 3-1,. Omdat Robert door zijn blessure niet aan tafeltennissen kon beginnen, stond het op dat moment 2-4. De dubbel was een spannende wedstrijd en ging gelukkig naar Hilversum (3-4). Arthur Koomen had eigenlijk de beste kansen tegen een niet heel sterk spelende Pieter, ondanks dat  trok Salentijn aan het langste eind (4-4). Jan speelde een uitstekende wedstrijd tegen Onno, maar na vijf games moest Jan toch de felicitaties  overhandigen aan Onno. Hij had het weer voor elkaar.

Jordin had het beste van het spel en pakte zijn revanche in de laatste wedstrijd. Dik verdiend, en de mazzelballen in de derde game hielpen zeker mee. Drie achter elkaar van 10-7 naar 10-10. Eindstand: 4-6. We konden we leven met dit resultaat. Gelukkig was het aan de bar na afloop weer als vanouds gezellig.

 

Heren derde divisie, poule D: Hilversum 6 – De Treffers R 1  1-9

Bert Olofsen 0, Robert de Bie 1 (invaller), Alex Halsema 0 (invaller)

Het zit het zesde team niet mee dit seizoen. Na de langdurige blessures van Ilan en Bert, waardoor het team al vaak gehavend aantrad, werd nu het dieptepunt bereikt. Bert Olofsen was als enige speler van het vijfmansteam beschikbaar om mee te spelen. Gelukkig werden Robert de Bie en Alex Halsema bereid gevonden in te vallen.

Alex beet het spits af, tegen Van Beek. Alex maakte zijn debuut in het landelijk en had als doelstelling het winnen van één game. Dat lukte hem direct in zijn eerste game al. Met 11-6 was hij Van Beek de baas. Daarna wist Alex geen game meer te winnen. Toch speelde hij niet slecht en hij wist het de tegenstanders behoorlijk lastig te maken.

Robert heeft duidelijk meer ervaring op landelijk niveau en wist zijn eerste wedstrijd eenvoudig  te winnen van verdediger Van Egmond. Tegen Van Beek had hij lange tijd uitzicht op een overwinning, maar een iets betere service van de tegenstander maakte dat die uiteindelijk in de vijfde game won. De laatste wedstrijd had Robert te veel moeite met de service van de tegenstander om het hem moeilijk te maken.

Voor Bert Olofsen is het een seizoen van teleurstellingen. Net voor de competitie scheurde hij zijn hamstring, waardoor hij lang niet kon spelen. Tijdens de wedstrijd tegen Assen kreeg hij opnieuw last van zijn hamstring en gisteren, in zijn tweede set weer. Helaas moest hij opgeven.