Dames walsen over US, heren onderuit

Het was weer US-dag voor de Hilversumse landelijke teams. Liefst vier landelijke teams speelden hun uitwedstrijd aan de Zuidelijke Wandelweg in de hoofdstad. De beide damesteams verpletterden US, de heren dolven het onderspit.

Dames eredivisie B:  US 1 – Hilversum 1  1-5

Alice Vos 2, Marianna Rolikova 2, Lisette van Es 1,

In een volgepakte speelzaal van US in Amsterdam waren de tegenstanders gebrand op de overwinning. Daar waar Hilversum 1 al zeker is van de ‘final four’ op 2 mei in Veenendaal, vecht US nog voor de derde plek die ook recht geeft op het spelen om één plaats in de nieuwe eredivisie volgend najaar. Lisette startte tegen Merit de Jeu die met haar backhand-topspinballen liet zien dat de noppen van Lisette voor haar geen geheimen hadden. Dat opgeteld bij het feit dat Lisette zich moeilijk aan kon passen aan de speelzaal die voor haar erg snel was en haar tweede nederlaag in deze competitie (!) was snel verklaard.

Alice speelde daarna en zij liet met een puike wedstrijd tegen Marleen Visser zien wat er voor een aanvaller in de US-zaal allemaal mogelijk is.  Marianna moest daarna alle zeilen bijzetten tegen hardhitter Renate Guijtjens. Na een verloren eerste game wist Marianna haar spel (goed spreiden met schuiven en zelf openen op de backhand van Renate) op te leggen aan de tegenstandster, waardoor zij de  partij in vier games naar zich toe kon trekken met een krappe 12-10 in de laatste game. Na de pauze ging Alice overtuigend van start tegen de overwinnaar van Lisette. Met af en toe weergaloos tafeltennis, soms net een demonstratie, werd Merit met een kansloze 3-0 naar de kant gestuurd.

Lisette liet daarna gelukkig zien dat ze mentaal sterk is en dat haar eerdere nederlaag haar niet van slag had gebracht. Met goed noppenspel gevoegd bij haar ijzersterke forehand wist zij in drie nipte games Renate zonder overwinning te laten. In de laatste wedstrijd van de avond speelde Marianna tegen Marleen, die een comfortabele voorsprong nam van twee games. Opnieuw wist Marianna op aanwijzingen van de coach haar tactiek te wijzigen. Verbluffend eenvoudig trok zij vervolgens de laatste drie games met 3, 5 en 6 naar zich toe en boekte zo haar tweede zege.

Opnieuw dus een prachtige overwinning van dames 1 die de laatste drie wedstrijden van deze competitie ingaan met een voorsprong van maar liefst 14 punten op nummer 3.

 

Dames eerste divisie, poule B: US 2 – Hilversum 2  0-10

Angelique van den Bosch 3, Elisa Stuveling 3, Guusje Hendriks 3,

US 2 tegen Hilversum 2 was een eenzijdige wedstrijd. Na ruim twee uur spelen was de eindstand 0 – 10 in het voordeel van het tweede damesteam van Hilversum. Alleen Angelique verloor een game van Heidi Offermans. Alle andere games waren in het voordeel van het uitspelende team. Met een wedstrijd meer gespeeld staat dames twee 7 punten voor op de nummer 2 Scyedam. Volgende week speelt dames twee thuis tegen de concurrent uit Schiedam.

Heren eerste divisie, poule B: US 1 – Hilversum 2 6-4

Wilfred Schipper 2, Wouter Schoeber 0, Lars Adema 1 en het dubbel

Geen verslag binnengekomen.

 

Heren tweede divisie, poule C: Vriendenschaar 1 – Hilversum 3 5-5  

Max Koopman 0, Frank van der Wurff 1, Arnoud Meijer 3

In een volle zaal in Gouda mocht het derde team van Hilversum spelen tegen Vriendenschaar 1. Max beet het spits af tegen Remco Raghunath. In 5 games moest Max het onderspit delven, waar er zeker meer in zat. Ook tegen Martijn van der Heide zat er meer in dan 2 games. Echter met een aantal prachtige ballen won de goed spelende van der Heide terecht de laatste game met 11-9. Tegen Thijs Groeneveld waren alle games close, echter wel 3x in het voordeel van Groeneveld.

Arnoud had in zijn openingspartij direct zijn lastigste partij. Van der Heide kon 1 game pakken, waardoor Arnoud voor het eerst dit seizoen een winstpartij niet met 3-0 eindigde. Groeneveld had weinig kaas gegeten van het noppenspel van Arnoud en stond met 12 punten na 3 snelle games weer aan de kant. Ook Raghunath kon slechts 1 game in de buurt blijven van Arnoud, waardoor Arnoud relatief eenvoudig vandaag zijn hattrick kon bijschrijven.

Frank verloor in 4 games van de slim spelende Groeneveld. Echter herpakte Frank zich knap en won gedecideerd in 3 games van Raghunath, waarmee hij zijn wekelijkse puntje weer binnengesleept had. Van der Heide wist tegen Frank zijn 2e winstpartij van de dag te pakken, aangezien hij in 5 games won.

De dubbel werd wederom in 5 spannende games gewonnen, ditmaal door Arnoud en Max. Met iets meer ervaring, consequent spel en focus moet er voor beide youngsters de komende weken meer in zitten dan dat er de laatste weken uit komt. Desondanks kan Hilversum 3 tevreden zijn met de 3e plaats in de poule, die recht geeft op handhaving.

 

Heren derde divisie, poule B: HTC 2 – Hilversum 4 6-4    

René van de Velde 0 , Rene Arbon 1, Raymond van Putten 2 en het dubbel

De tweede helft van de competitie is door de mannen van het 4e slecht begonnen. Werd bij de start van de competitie nog een ruime 9-1 overwinning behaald, nu kwamen de Hilversummers niet eens in de buurt van een overwinning. De start was overigens veelbelovend. De bijna 18-jarige Simone Broersen kwam niet verder dan 14 punten in 3 games tegen Van Putten.

Dit zou de enige wedstrijd blijven die in 3 games werd belist. René Arbon had vervolgens weinig in te brengen tegen het lastige spel van Patrick Heppner. De andere René begon voortvarend met een 11-1 start tegen Ryan Saheblal. Na verlies in de tweede ‘vergat’ hij de derde te winnen na een voorsprong van 9-3 en 10-6. Ook de 4e werd nipt verloren. Na winst (!) in het dubbel, was de koek op aan de kant van de Hilversummers. Van der Velde had winstkansen tegen Broersen, maar wist het matchpunt in de 4e game niet te verzilveren. Ook Arbon leek de winst tegen naar zich toe te trekken tegen Ryan. Na een 2-0 achterstand in games en een 3-1 voorsprong in de 5e game lag de winst voor het grijpen. Een tweetal geluksballen keerde de wedstrijd. Hierbij was de beer (Ryan) los en sloeg de ene na de andere weergaloze bal (11-3). Bij een 6-2 achterstand wist zowel Van Putten tegen Ryan (11-9), als Arbon tegen Simone  (13-11) de schade met het kleinst mogelijke verschil in de 5e game te beperken tot een 6-4 nederlaag. Zonder Van der Mark is het team redelijk kwetsbaar. Tegen onze volgende tegenstander (GTTC Groesbeek) zal hij ongetwijfeld een positieve impuls geven aan de oudjes.

 

Heren derde divisie, poule A: Blauw-Wit 1 – Hilversum 5  4-6 

Tjarko Bosma 1, Jan Dubelaar 1, Pieter Salentijn 3 en het dubbel

Team 5 had deze 28 maart de opdracht om af te reizen naar het oosten, de weg was prachtig en via de A27 en A1 kregen we zicht op de geweldige stad Almelo. Daar werden we hartelijk ontvangen, en kreeg Jan Dubelaar de schrik van zijn leven toen hij zag dat de ballen in die zaal bleven “hangen”. Jan die in de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit een hattrick pakte, ging in 3 games onderuit tegen de sterk spelende Jos Reuvekamp. Mede door zijn sterke backspin en stage forehand ging het snel mis. Pieter die de spelers alleen bij de thuiswedstrijd een hand gegeven had, mocht het gaan proberen tegen Erik Pijper, in 3 games was het bekeken, en stond het 1-1.

Tjarko, onze kopman dit seizoen, moest er 5 games over doen om in een triller-wedstrijd met 2 punten verschil te verliezen van de goed spelende Jos Gierveld. De dubbel werd gelukkig in 5 games gewonnen door Tjarko en Jan. Jan won gemakkelijk van Erik, en Tjarko werd ditmaal verslagen door Jos, die weer een puike wedstrijd speelde. Jos maakte het zich onnodig moeilijk tegen Pieter die met twee keer 10-8 voor stond en toch de wedstrijd in 4 games verloor (3-3). Tjarko speelde tegen een sterk spelende Erik, die het hem knap lastig maakte, desondanks won Tjarko, die zelfs nog ging verdedigen, de wedstrijd in 4 games. Jan mocht Jos the boss proberen te verslaan, wat niet lukte. (4-5). De laatste wedstrijd was een spannende strijd tussen Jos en Pieter, Jos openende de score met 11-5, en Pieter wist niet wat hij er mee aan moest, de tweede game ging nipt naar Hilversum, de derde ook. De vierde ging weer gemakkelijk naar Jos. Maar in de vijfde games ging bij Pieter alles goed. Hij won met 2-11. Na de wedstrijd was het nog even gezellig aan de bar en gingen we naar een fantastische pizzeria, waar we nog heerlijk hebben nagetafeld.

 

Heren derde divisie, poule D: US 2 – Hilversum 6   10-0

Ilan Meijer 0, Danny Mol 0, Bert Olofsen 0.

Geen verslag binnengekomen