Dames nagenoeg gehandhaafd in Ere-Divisie

Dames 1 zet middels een 1-5 uit overwinning een goede stap op behoud in de ere-divisie. Alleen Heren 6 verliest met 7-3, de overige 4 teams verliezen met 6-4.

Pecos 2 – TTV Hilversum 2:                  6-4

Arnoud Meijer 1, Jelle Goossens 2 en Wilfred Schipper 1

De reserves van Hilversum hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. In Oegstgeest werd met 6-4 verloren van de reserves van Pecos. Een terechte overwinning gezien het verschil in strijd, passie en inzet.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd schoot ditmaal Pecos uit de startblokken. Wilfred begon slap tegen de jeugdige Jop van der Wiel en keek vlot tegen een 2-0 achterstand in games aan. Een opleving kon niet voorkomen dat Jop de wedstrijd in vier games won. Kopman Maroun Nader zette Arnoud vervolgens zwaar onder druk met harde topspinballen en was drie games de bovenliggende partij. Jelle bracht Hilversum terug in de wedstrijd door zich te revancheren tegen Paul Kruijt. Makkelijk ging dit allerminst aangezien de wedstrijd pas in de vijfde game werd beslist. Het dubbelspel werd een tactisch steekspel waarin Arnoud en Wilfred in de vierde game dicht bij de overwinning waren. Een time-out aan de kant van Pecos gooide echter roet in het eten waardoor ook het dubbelspel in vijf games verloren ging.

Wilfred werd vervolgens slachtoffer van de dadendrang bij Maroun Nader. Waar Wilfred wel probeerde aan te klampen, had Maroun telkens een fantastisch antwoord. Met veel druk werd Wilfred in drie games verslagen. Jelle en Jop speelden een schitterende wedstrijd met veel lange rally’s. In de vierde game kreeg Jelle op 10-4 maar liefst zes matchpoints op rij, maar kon deze allen niet benutten. Boven de tien bleek Jelle weer bij de les en won de vierde game alsnog met 12-10. Arnoud speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen tegen Paul Kruijt.
Een uitstekend spelende Paul en onderschatting bij Arnoud zorgde ervoor dat de wedstrijd in drie games verloren ging; 5-2.

De wedstrijd tussen beide kopmannen werd een ware titanenstrijd. Maroun en Jelle wonnen overtuigend allebei twee games waarna een vijfde game de beslissing moest brengen. Daarin leek Jelle bij 9-5 voor de beste papieren te hebben, maar Maroun herpakte zich en liet Jelle teleurgesteld achter. Toen vervolgens ook Wilfred 2-1 achterstond tegen Paul leek een dikke nederlaag onvermijdelijk. In een weergaloze vijfde game die bol stond van de spanning, goede en minder goede punten, werd Wilfred beloond voor zijn mentaal sterke optreden. Ook Arnoud volgde het voorbeeld van zijn teamgenoten en was vastberaden om een steentje bij te dragen. Met een goede instelling en minstens zo goede kapballen won hij in een schitterende partij van Jop.

Door de uitslag belooft het een ongekend spannend einde van de competitie te worden waar de teams ongetwijfeld dicht bij elkaar eindigen en handhaving of degradatie van het onderlinge resultaat afhankelijk zal zijn. In de laatste wedstrijd van het seizoen, over twee weken tegen aanstaand kampioen Tempo Team, zal voor elk punt geknokt moeten worden om degradatie te voorkomen.

Bijmaat 2  – TTV Hilversum 3:                6-4

Ilan Meijer 0, Wouter Schoeber 2 en Donald Hessing 2

Een streekderby tussen Bijmaat en Hilversum is doorgaans een meer dan interessante ontmoeting met voldoende spanning en sensatie. Van veel spanning was er in deze treffer echter nauwelijks sprake. Al moet gezegd worden dat vooral de Bijmaat spelers zichtbaar gemotiveerd waren om niet opnieuw met dikke cijfers te verliezen. Hilversum kent een uitstekend seizoen en staat momenteel op de 2e plaats. Met Hans, Wouter, Lars en Donald heeft het daarnaast 4 spelers die weinig van elkaar onder doen. Het tegenovergestelde geldt dit seizoen voor Bijmaat, het kent een opvallend matig seizoen en bungelt onderdaan in de poule.

Dan de wedstrijd, Bijmaat speelde met het bekende duo Arjen Hoogeveen en Joris Gieskens aangevuld met Peter Marijn. Aan de kant van Hilversum speelde Wouter Schoeber, Ilan Meijer en Donald Hessing. Wouter speelde een degelijke wedstrijd en won met duidelijke cijfers zijn openingswedstrijd van Peter. Tegen Arjen kwam Wouter eenvoudig op een 2-0 voorsprong waarna Arjen duidelijk zijn niveau wist te verhogen. Hoogeveen kwam terug in de wedstrijd door de derde game in de verlenging met 13-11 te winnen. Het was echter Wouter die met de winst er vandoor ging door de vierde game met 12-10 te winnen. De wedstrijd tegen Joris was kenmerkend voor het niveau van de Bijmaat speler. Wouter die zelden verliest van Joris was volstrekt kansloos en dolf het onderspit met 11-5, 11-6 en 11-5!

Ilan speelde een redelijke wedstrijd maar worstelde in al zijn wedstrijden met zijn FH opening. In zijn eerste wedstrijd kwam hij met 1-0 voor, maar het was Arjen die via de verlenging gelijk kwam. In het vervolg van de wedstrijd kwam Ilan er niet meer aan te pas en was het Hoogeveen die met zijn kenmerkende FH overspin de meeste rally’s wist te winnen. In zijn wedstrijd tegen Joris was het vooral de dadendrang van de Bijmaat speler die ervoor zorgde dat de wedstrijd met 3-0 naar Joris ging. In de laatste wedstrijd tegen Peter Marijn was de spanning bij beide spelers duidelijk zichtbaar. Ilan kwam knap op 2-1, maar het was Peter die met 11-7 en 11-5 de wedstrijd won.

Hessing heeft wisselende ervaringen met de sportzaal aan de Damwand in Huizen. Of het nu aan de nieuwe tafels of het lange inspelen lag, Hessing was duidelijk meer in zijn element dan voorgaande optredens. In zijn openingswedstrijd tegen Joris was direct zichtbaar dat het met het spelniveau van Hessing dit seizoen wel goed zit. Donald kwam op een 2-1 voorsprong, maar het was Joris die met goed retourneerwerk de wedstrijd in close games won. In zijn tweede wedstrijd tegen Peter Marijn worstelde Donald vooral met de service van de tegenstander. Het was echter Donald die met 2-0 en 5-1 voor kwam. Peter wist echter een beslissende vijfde game af te dwingen waarin Hessing duidelijk scherper uit de startblokken kwam. Het was dan ook de Hilversum speler die met 11-3 de vijfde game overtuigend won.

In zijn laatste wedstrijd tegen Arjen was het Donald die de wedstrijd wist te domineren en in 4 games winst te winnen. Omdat het dubbel van Wouter en Donald tegen Joris en Peter werd verloren stond er uiteindelijk een 6-4 nederlaag op het wedstrijdformulier. Een uitslag waar Hilversum vrede mee had, aangezien het daarmee handhaving in de 2e divisie heeft veilig gesteld.

Cevelum 1  – TTV Hilversum 4:             6-4

René van de Velde 0, René Arbon 2 en Raymond van Putten 2

Tegen Cevelum uit het Brabantse Cuyk kon het Hilversumse trio zich definitief veilig spelen naar de tweede plaats. Nu zag dat er zeker in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Na de pauze stond er een  4-0 achterstand op het scorebord. Raymond verloor krap in 4 games van Dejan Pavlovic, Arbon had geen kans tegen Roy van den Berg en de andere René verloor na een 2-1 voorsprong in games nogal ongelukkig de laatste twee games met het kleinst mogelijke verschil van Yuri Ebben. Ook in het dubbel waren er kansen voor Arbon en Van Putten. Het lukte het duo net niet om op een 2-0 voorsprong in games te komen, waarna de Brabanders met 3-1 aan het langste eind trokken. Van Putten winst het eerste winstpunt te scoren door in 4 games te winnen van Van den Berg. Tegen Pavlovic leek Van der Velde de wedstrijd na een 2-0 achterstand te doen kantelen. In de 5e kwam hij, ondanks een overtal aan uitsupporters (2 stuks), er niet meer aan te pas.  Ook in zijn laatste wedstrijd verloor Van der Velde tamelijk ongelukkig van Van den Berg.  Raymond zorgde voor zijn tweede overwinning door winst op Ebben. Arbon wist de laatste twee wedstrijden knap naar zich toe te trekken. Met name de overtuigende overwinning in 4 games tegen Pavlovic (“nog nooit van verloren”) zorgde ervoor dat het verlies beperkt bleef tot 6-4. Dat Wouter van der Mark niet gemist kan worden (dubbel?), blijkt wel uit de statistieken. Slechts één overwinning tegenover drie uitnederlagen is het resultaat tot nu toe. Het wordt toch eens tijd dat WvdM zich opoffert. Hij schijnt echter  tijdens uitwedstrijden altijd te moeten werken…

Na afloop van de derde helft, togen de heren naar Nijmegen. Van der Velde liet de heren eerst nog even genieten van een kleine stadswandeling door deze van oorsprong Romeinse stad. Vervolgens leidde hij mannen naar een voor hem bekend restaurant (www.appelsenperen.nl). De uitgehongerde mannen deden zich eerst tegoed aan het brood, waarna het (culinaire) hoogtepunt kon beginnen. Onder het genot van een uitstekende Chileense Chardonay werden de heren verwend met o.a. Köfte van Kabeljauw, geroosterde Sesmantonijn, gegrilde Nijlbaars en Kalfsribeye. Tijdens het nagerecht kwamen de overige uitslagen door. Met een achterstand van 19 punten op nummer 1 en een voorsprong van 10 punten op nummer 3 is de competitie gespeeld. Voor volgende week staat de laatste thuiswedstrijd tegen de aanstaande kampioen Scylla op het programma.

Rega 1 – TTV Hilversum 5:                    6-4

Jan  Dubelaar 1 Pieter Salentijn 1 Robert Vd Horst 2

Na een kop koffie in huizen reden we in goede moed naar Nijkerk. De auto van Jan bracht ons tot voor de deur, waar ons een warm welkom stond te wachten. Robin, Wim en onze donderdagavond trainer Bert waren onze sportieve tegenstanders. Net voor 5 uur moest Jan het opnemen tegen Bert, het werd in 3 games beslist door Jan. Robert was vervolgens redelijk kansloos in 3-en en Wim had daar geen moeite mee. De partij van Robin tegen Pieter was een lange en moeilijke partij, na de wissel in de 5e game stond Pieter nog met 5-2 voor. Helaas voor Hilversum zette Robin een tandje bij, en ging ook die wedstrijd naar Rega. De thriller dubbel ging ook naar Rega zodat we tegen een 3-1 achterstand aankeken. Jan won 2 games tegen Wim, maar het bleek toch onvoldoende, de 3 games werden met minimale verschillen gewonnen door Wim: 4-1.
Pieter maakte door winst op Bert de 4-2. Robert had de wind in de zeilen en won zowel van Robin als Bert. Pieter speelde niet slecht maar Wim speelde weergaloos, Pieter moest hem feliciteren met zijn sterke spel,. Jan kwam te kort Robin. Eindstand 6-4 verlies,.. Geen ramp gelukkig hield Robert ons op de been. Volgende week spelen tegen onze Groesbeekse vrienden dan valt waarschijnlijk de beslissing wie er in de 3e divisie mag blijven.

 

ONI 1  – TTV Hilversum 6:             7-3

Robert de Bie 1, Erwin Knecht 1 en Danny Mol 1

Van de zes teams in de 3e divisie B, worden er maar twee rechtstreeks  toegelaten tot de hoofdklasse. Het zesde team van Hilversum heeft gisteren  door de 7-3 nederlaag goede zaken gedaan en kan rechtstreekse toelating bijna niet meer ontlopen. Enige smet op de wedstrijd was de onverwachte overwinning die De Bie boekte op Van Vooren. Een kleine tegenvaller die gelukkig ruimschoots gecompenseerd werd door zijn teamgenoten Knecht en Mol. Met allen een eentje in de zak togen ze opgewekt naar huis.  Hoogtepunten van de avond: Anthem 2003 van Sensation op de terugweg en de grote Gyros Kip bij Sultan.