Dames 1 wint en promoveert naar eredivisie

Voornaamste wapenfeit  van de een na laatste speelronde in de landelijke competitie was het kampioenschap van dames 1 in de eerste divisie. Voor heren 4 wordt het billen knijpen in de slotronde.

Super Saturday 068

Eerste divisie dames: Avanti 1 – Hilversum 1 1-9

Elisa Stuveling 3, Marianna Rolikova 3, Kelly Leideritz 2

De Hilversumse dames hebben in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap in de 1ste divisie veroverd. In een snelle wedstrijd pakte Hilversum een 9-1 overwinning op Avanti. Al snel stonden de dames 2-0 voor. Waarna Kelly Leideritz een moeizame start ondervond tegen de goed spelende Lenny van de Meer. Het werd 1-2 in het voordeel van Hilversum. Kelly en Elisa pakten vervolgens de dubbel tegen Lenny van de Meer en Esther van de Haak. Elisa speelde vervolgens een moeizame wedstrijd tegen Esther en sleepte die diep in de vijfde game uit het vuur. Tegen Anne Fleur speelde Kelly een zenuwslopende wedstrijd die met 3-0 in het voordeel van Kelly viel. Marianna boekte een goede overwinning tegen Lenny van der Meer. De dames liepen uit naar 6-1.

Ondertussen hield Hilversum contact met DTV Dalfsen die tegen naaste concurrent Zwolle speelde. Het verlossende woord werd uitgesproken ‘Jullie zijn kampioen’. Kelly Leideritz zette ontspannen haar wedstrijd voort en pakte vervolgens makkelijk haar tweede overwinning tegen Esther binnen. Elisa speelde een solide wedstrijd met veel rally´s tegen Lenny en zorgde voor een 1-8 op het scorebord. Marianna deed we ze moest doen in de laatste wedstrijd en boekte een zege op Anne Fleur die voorlopig haar laatste wedstrijd speelde in haar tafeltenniscarriere. Het was zoals gewoonlijk nog lang gezellig na de wedstrijd en Hilversum bedankt Avanti nogmaals voor de prachtige bloemen!

 Tweede divisie TTC Middelburg – Hilversum 2 5-5

Wilfred Schipper 1, Arnoud Meijer 2 en Jelle Goossens 1.

Na een rit van 4,5 uur en een wedstrijd van 4,5 uur stond er een 5-4 score voor Middelburg op het scorebord. 45 minuten later bepaalde Arnoud de eindstand op een terechte 5-5. Extra verdiend was dat juist Arnoud deze gelijkmaker liet noteren omdat hij sinds lange tijd uitstekend spel liet zien. Hard hitter Soren de Witte bleek in de eerste wedstrijd te sterk. Tegen Marc Hackenberg bleek Arnoud vaster en met gevarieerd aanvalsspel werd in drie games gewonnen. Waar juist het aanvalsspel uitkomst had geboden, moest tegen Jan Henk uit een ander vaatje worden getapt. Arnoud koos voor verdedigend spel op de cruciale momenten en dit bleek de enige juiste tactiek. Lange rally’s met meer dan 20 slagen waren een lust voor het oog en zorgde ervoor dat Arnoud na vijf games de felicitaties in ontvangst kon nemen.

Wilfred liet zien geen last te hebben van de zes uur durende rit van Dalfsen naar Middelburg. Tegen Jan Henk werd de eerste game verloren, maar daarna werd er schitterend tafeltennis gespeeld. Onmogelijke slagwisselingen, fantastische overnames en keiharde slagen werden vastgelegd op de videocamera van de cameraman. Tegen Soren bleef Wilfred zijn niveau vasthouden, maar ook Soren ging beter spelen. Matchpoints werden in de vierde game overleefd, maar in de vijfde game trok de sympathieke Middelburger aan het langste eind. Erg jammer was dat de pijp in de laatste wedstrijd leeg was. Marc speelde tactisch sterk en stuurde Wilfred met één winstpartij richting huis.

Jelle kende een redelijke start en kreeg twee matchpoints tegen Marc, maar verloor alsnog. Dit betekende het eerste verlies voor Jelle sinds de allereerste wedstrijd van de competitie. Na het behalen van het kampioenschap ontbrak het heilige vuur bij Jelle en was het Jan Henk die prima spel liet zien en Jelle op een dikke tweede nederlaag trakteerde. Tegen Soren kwam Jelle eenvoudig 2-0 voor, maar zag ook deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. In de vijfde game rechtte Jelle zijn rug en won overtuigend.

Extra mooi was het resultaat van een nieuwe dubbelcombinatie. Wilfred zag dit keer Arnoud naast zich verschijnen in het dubbel. Elke game ging het beter en toen op 2-0 en 7-4 een belachelijke krankzinnige rally werd gewonnen, werd er door het Hilversumse duo nauwelijks nog punten verloren. Volgende week wordt de competitie afgesloten in Leiden waar de mannen op bezoek gaan bij Scylla.

 Tweede divisie: ONI 1 – Hilversum 3  3 -7

TTV Hilversum: Ilan Meijer 1, Lars Adema 2, Hans den Blanken 3

Team 3 heeft in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen goede zaken gedaan en zo goed als zeker de handhaving veilig gesteld.
Vanwege schouderproblemen kon ONI al een paar weken niet beschikken over kopman Gijs de Haas.
Omdat de Wijchenaren al tijden 1 invaller nodig hebben om de opstelling compleet te maken werden dat er zaterdag dus weer 2.
Hans begon overtuigend met 3-0 winst op invaller Dennis van Voren. Ilan kwam ook snel op 2-0 voor tegen slow-starter Martijn Laurensen, maar die leek zijn noppen-trucs te hebben bewaard voor de laatste 3 games.
Chauffeur Lars leek bij vlagen al op een warm strand te liggen in zijn partij tegen invaller Paul Sommers.
Zo af en toe was hij even bij de les maar het was niet voldoende om de toch degelijk spelende Sommers te verschalken.
Hans en Ilan dubbelden voor het eerst en dat was even wennen maar met de nodige vechtlust werd een 0-2 achterstand omgebogen in winst.
Dankzij een goede 5e game won Hans van Martijn, zijn service en forehand bleken uiteindelijk de doorslag te geven. Het verhaal van Ilan in deze wedstrijd was het niet vast kunnen houden van voorsprongen van 9-5 of 9-6.
Zeker 4 keer overkwam het hem en ook Sommers maakte er gretig gebruik van. Lars moest uiteindelijk diep en 5 games gaan om de andere invaller, Dennis van Voren, achter zich te laten en gelukkig herhaalde hij die actie tegen Laurensen. De hattrick van vandaag was voor Hans na een vlotte zege op Sommers en ook Ilan pakte nog een goede overwinning door 3-2 winst op Dennis in de slotwedstrijd.
Nijmegen kwam zonder Roel Bogie niet verder dan 2 punten tegen Westa waardoor onze mannen nu 10 punten voor staan. 1 Potje zal dus volstaan volgende week bij het onderlinge treffen in Nijmegen.

 Tweede divisie: Avanti 3 – Hilversum 4  2-8

Rene van de Velde 3, Raymond van Putten 3, Rene Arbon 1 + dubbel

In het altijd gezellige Hazerswoude moest team 4 proberen zijn kampioenskansen levendig te houden. Zonder kopman Wouter was het zaak om toch een zo groot mogelijke uitslag neer te zetten en hopen op een foutje bij concurrent HTC. Het zou sowieso een feestdag worden aangezien heren 1 van Avanti kampioen zou worden in de 1e divisie en onze eigen vrouwen van Hilversum 1 hetzelfde konden doen bij Avanti.  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Rene van de Velde steekt al het hele seizoen in topvorm en onderstreepte dit vandaag met een raszuivere hattrick waarmee zijn percentage voor dit seizoen 67% bedraagt. Voor Rene Arbon geldt een beetje het tegenovergestelde voor dit seizoen en ook vandaag zat het niet mee en moest hij twee tegenstanders feliciteren. Van Putten behaalde drie degelijke overwinningen en samen met Arbon het dubbel waardoor de einduitslag 8-2 werd.

Ondertussen werden onze vrouwen kampioen en plaatsten zich voor de eredivisie B. Na het in ontvangst nemen van de bloemen werden ze door onze eigen Frans flink op de foto genomen met hun beste smiles ( benieuwd naar de foto’s). Na afloop was het weer gezellig onder het genot van een biertje en een Indonesisch buffet en alsof ze wisten dat we kwamen hadden ze een geweldige coverband uit de jaren tachtig/negentig ingehuurd. De oude koeien werden weer met hartenlust opgehaald. Tevens willen we Niels bedanken voor de coaching/steun en natuurlijk Dennis en Frans voor de gezelligheid. Minpuntje was de uitslag van onze concurrent die met 7-3 won waardoor het verschil maar 2 punten bedraagt voor de laatste wedstrijd ( nog altijd in het voordeel van Hilversum). Het belooft een spannende ontknoping te worden en mogen de beste winnen.