Dames 1 en heren 3 op koers voor handhaving

Dames 1 deed goede zaken in de eredivisie B door met 6-0 te winnen van Treffers. Het hoogst spelende herenteam dit weekend, Hilversum 3 zette een flinke stap op weg naar handhaving in de tweede divisie.

Dames eredivisie B: De Treffers R  – Hilversum 1 0-6

Geen verslag binnengekomen.

Tweede divisie: Blauw Wit 1 – Hilversum 3 1-9

Geen verslag binnengekomen    

Derde divisie: Scylla 3 – Hilversum 4  8-2

Raymond van Putten 1, Rene van de Velde 0, Rene Arbon 1

Zonder Wouter van der Mark togen de heren in de bolide van Van Putten naar Leiden. Als een ware coureur wist hij ons bijna feilloos naar de zaal in Leiden te leiden.  Vooraf werd al ingeschat dat het een weinig uitdagende competitie zou worden. Vandaag bleek dat deze voorspelling niet geheel uit de lucht was komen vallen door het verlies van 8-2 tegen het sterke Scylla. Raymond bracht nog wel een 0-1 op het scorebord door in straight games van Tiss van der Werf te winnen. Na het dubbel  keken de heren al tegen een 3-1 achterstand aan. Arbon kwam er niet aan te pas tegen Joey Boekkooi (-6, -3, -7) terwijl Van der Velde  slechts 1 game te winnen van de sterke Joost van Santen. Ook het dubbel ging (wederom) verloren, al waren er wel winstmogelijkheden in de eerste twee games.

Na het dubbel lieten de Hilversummers na de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Raymond kwam tegen Boekkooi met 2-0 voor. Hij verloor daarop de volgende games met 11-7 en 11-2. De 5e werd een meer spannende dan goede game. Beide heren kregen diverse matchpoints. Boekkooi trok echter met 17-15 aan het langste eind. Ook Van der Velde zorgde voor de nodige spanning tegen Tiss van der Werf. In een vrijwel kansloze positie in de 4e game (7-1), wist hij zich net op tijd te herstellen. Twee machtpoints wist hij te weg te werken (12-10). Ook in de 5e game leek hij op de zege af te gaan (6-3). De enige matchpoint was niet aan Van der Velde besteed. Ook hij verloor met het kleinst mogelijke verschil in de 5e game (12-10). Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

De Hilversummers kwamen in de wedstrijden daarna er niet meer aan te pas. Alleen Van Putten had winstkansen ten Joost van Santen. Na ruime winst in de eerste (11-1), verloor hij nipt de tweede met 13-11, waarna Van Santen uiteindelijk toch nog vrij makkelijk de wedstrijd wist te winnen. Dat Arbon een zeer zuinige wedstrijd heeft gespeeld, bleek wel uit het totaal van 9 games. Hij wist zijn rug te rechten tegen Tiss van der Werf door met het kleinst mogelijke verschil te winnen (-11, -9, -9).

Het kampioenschap kan Scylla niet meer ontgaan, mits de heren natuurlijk gevrijwaard blijven van verdere blessures. Een tweede plek in de poule is voor de heren van het 4e de hoogst haalbare plek. Na afloop togen de heren naar het nabijgelegen Treffers in Roelofarendsveen. Hier kon met toch nog (mee)genieten van het gevoel van een overwinning.

 

Derde divisie: GTTC Groesbeek 1 – Hilversum 5  6-4

Jan Dubelaar 1, Robert van der Horst 0, Tjarko Bosma 2

De heren van Hilverum 5 mochten eindelijk naar Groesbeek. Een wedstrijd waar ze al lang naar uitgekeken hadden, omdat ze pas de volgende dag naar huis konden rijden.

Hotelletje was al ruim van te voren besproken. Chauffeur en begeleider Pieter Salentijn was al geboekt. Het plan was duidelijk: voordat de vijanden onze vrienden worden moesten er minimaal 5 punten behaald worden.

Jan mocht beginnen tegen Pedro de Klein. Nadat hij een 2-1 voorsprong had in games, had Pedro in de gaten dat hij het over een andere boeg moest gooien. Door alles dood op tafel te houden en heel kort achter het net te spelen, wist Pedro deze wedstrijd alsnog in een overwinning om te zetten. De 4 mazzelballen per game hielpen hem ook een handje mee. Het geluk van Pedro zou overigens nog meer overwinningen opleveren. Robert mocht vervolgens aantreden tegen Van der Dop. De goedspelende Robert wist door mooi spel en lange rallys een mooie voorsprong op te bouwen van 8-4 in de vijfde game. Echter vergat hij de wedstrijd te winnen. Tjarko had de zware taak om Rob de Haas te verslaan. Veel harde spinnen op de noppen van De Haas zorgde voor veel spektakel. Echter trok de De Haas aan het langste eind, ondanks dat Tjarko veel kans had. Op game 3 na, vielen de games net teveel de verkeerde kant op.18-16,10-12,11-4 en 9-11.

Na een 3-0 achterstand hoopte het dubbel Horst en Dubelaar nu het eerste punt binnen te halen. Helaas waren ze niet opgewassen tegen het slimme spel van Pedro en van der Dop, die alle ballen belachelijk scherp in de hoeken neer konden leggen. Zo 4-0. Het ging niet helemaal volgens plan! Gelukkig wist Jan de eerste overwinning op Van der Dop binnen te halen. Hier had hij wel 5 zware games voor nodig. Tjarko kon de steeds beter spelende Pedro echter niet op de knieën krijgen. Het netje en het randje speelde hierin ook een belangrijke rol, tot frustratie van Tjarko. Robert speelde zijn tweede goede wedstrijd van de dag tegen Rob de Haas. Door harde blokballen en lange rallys wist Horst het te schoppen tot een 10-8 voorsprong in de vijfde game. Alleen…. hij vergat hem weer te winnen.

Gelukkig wist een goed spelende Tjarko daarna het tweede punt van Hilversum binnen te halen door Van der Dop in vijf games te verslaan: 6-2!  De hoop op 4 punten begon te groeien. Daarna kwam de enige 3 gamer tot stand. Jan had weinig moeite met de noppen van De Haas en kon vrij gemakkelijk de ballen om zijn oren slaan. De Haas zelf kon er ook van genieten. Dubelaar natuurlijk meer!  Dus de zware taak voor Robert om het begeerde vierde punt in de wacht te slepen. De inmiddels op stoom gekomen Pedro had hier een andere gedachte over en speelde sinds lange tijd niet zo’n goede partij, met uiteraard weer een hoop gelukstreffers. Robert vergat al 2 wedstrijden te winnen, dus dit kon er ook wel bij. Hij wist nog een game te winnen, maar Pedro speelde heel degelijk. 7-3 is achteraf gezien een wat geflatteerde uitslag. Gelukkig heeft concurrent FVT verloren met 8-2. Dus Hilversum staat nu vierde met 4 punten meer dan FVT. Volgende week wordt dus een belangrijke pot, want dan speelt Hilversum 5 tegen FVT.

Na vele dropshots, biertjes, baco’s en …ijsthee vond onze reisleider dat het tijd werd om het vervolgprogramma te starten. Na een tussenstop in het Casino, want er moest even een “tientje” van Rob de Haas op  nummer 24 ingezet worden, werd de reis naar het centrum voortgezet… En toen werden ze ineens wakker in het hotel de “Oude Molen”,  Een molen waar Pieter alles over kan vertellen…

Derde divisie: De Treffers 1 – Hilversum 6 4-6

Erwin Knecht 3, André Louwen 2, Duco Bruns 0

 Deze derde divisiepoule is iedere week weer een loterij. Wie uiteindelijk de titel pakt en welke teams degraderen, wordt uiteindelijk bepaald door het blessureleed, de vakantieverplichtingen en om de onverklaarbare redenen plotseling opgenomen snipperdagen van de Hilversummers.

De gastheren uit Roelofarendsveen hadden de pech dat Danny en Robert zaterdag forfait gaven. En dat betekende weer dat Erwin en André achter de tafel verschenen.  Met alle gevolgen van dien. Omdat Erwin er zaterdag bij uitzondering ook nog eens oprecht zin in had, bij tijd en wijle ouderwets strak met de backhand uithaalde, en zelfs de rug als vanouds kromde, stond er op zijn spel geen maat. André was ook dicht bij een hattrick maar dat pleziertje werd hem ontzegd door Rico van Veen. In de mooiste partij van de dag trok de kopman van De Treffers in de verlenging van de vijfde game aan het langste eind. Duco speelde best aardig, maar dat bleek niet genoeg. Tegen de verdediger Lars van Egmond was hij dicht bij de zege, maar wist hij een 2-1 voorsprong in games uiteindelijk toch niet te verzilveren.