Dames 1 en Heren 2 zetten Kampioensaspiraties om in daden

Zowel de reserves als de dames wisten zeer ruim te winnen. Het derde had meer punten uit het vuur moeten slepen tegen een gehavend Red Stars. En het vierde staat na de dure dikke 8-2 nederlaag weer met beide benen op de grond.

Heren tweede divisie: Smash(M) 1 – Hilversum 2 :                    1 – 9

Arnoud Meijer 3, Jelle Goossens 3, Wilfred Schipper 2 en het gewonnen dubbelspel.

Onder toeziend oog van coach Niels de Boer hebben de mannen van het tweede –  na de nipte overwinning van vorige week – flink uitgehaald bij Smash Monster. Wilfred Schipper was de grote man door zijn team op het juiste spoor te zetten. Tevens was hij er ook verantwoordelijk voor dat de maximale score niet op het bord kwam te staan, maar dat had de zege nog meer geflatteerd gemaakt dan dat hij al is.

Zoals gezegd opende Wilfred sterk tegen kopman Wim Gertenaar. Na een verloren eerste game trok Wilfred gedecideerd met drie keer 11-9 gamewinst de wedstrijd naar zich toe. Tegen Sander van Kuyvenhoven leek hij op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar toch moest een vijfde game de uitkomst bieden. Daarin werden de juiste keuzes gemaakt en boekte hij verdiend zijn tweede overwinning. In zijn laatste wedstrijd was Wilfred leeg en was zijn tegenstander Dick Voois te geslepen, wat resulteerde in een dikke nederlaag.

Arnoud keek tevreden terug op zijn behaalde resultaten, maar kon nog niet tevreden zijn met zijn spel. Aan zijn vechtlust bleek het niet te liggen. Tegen Sander en Wim kwam Arnoud snel met 2-0 voor, maar werd de stand net zo snel weer gelijk getrokken. In de vijfde game bleek Arnoud doortastender en schoot zijn niveau omhoog waardoor hij de felicitaties van beide heren in ontvangst kon nemen. Tussendoor had Arnoud geconcentreerd afgerekend met de keiharde spinballen van Dick. Solide verdedigingswerk en schitterende aanvalsballen zorgden ervoor dat de overwinning nooit in gevaar kwam.

Net als Arnoud scoorde ook Jelle een hattrick, maar twee overwinningen kwamen pas in zicht toen hij met zijn rug tegen de muur stond. Tegen Dick en Wim werden mooie partijen gespeeld en kregen beide heren een matchpoint. Op karakteriserende wijze beet Jelle door en kwam hij tweemaal diep in de vijfde game als winnaar uit de strijd. Dick boog pas het hoofd na een eindloos lange rally; 16-14 in de vijfde game. In diezelfde vijfde game kon Wim een 7-3 voorsprong niet verzilveren. In zijn laatste wedstrijd werd Sander in drie games geconcentreerd aan de kant geschoven. In een hoogstaande wedstrijd ging ook het dubbel naar het Hilversumse duo Wilfred en Jelle.

Tegen middernacht werd de laatste bal geslagen, smaakte de biertjes uiteraard prima en werd er aandachtig geluisterd naar de schitterende verhalen van Dick. Wilfred had zich verheugd op het karten en de McDonalds maar moest genoegen nemen met de Seat Ibiza van Arnoud en de aftandse Turk in Utrecht. Een geflatteerde maar prachtige overwinning die zeer welkom is in deze sterke poule. Volgende week wacht US 1 in Amsterdam.

 

Heren tweede divisie: Red Stars 1 – Hilversum 3 :                                 6 – 4

Ilan Meijer 1, Hans den Blanken 1 en Lars Adema 2

 Het 3e team heeft ook haar 2e wedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Daar leek vooraf toch kans op aangezien Ronald Bogaard wegens een korte vakantie niet achter de tafel verscheen.

Hans begon tegen Patrick Zwiers, kwam met redelijk spel op 2-1 voor maar dat was uiteindelijk niet genoeg om de partij naar zich toe te trekken. Ilan mocht vervolgens tegen Frank vd Vleuten ervaren wat het is om tegen een geroutineerde noppenspeler te spelen en mocht in 3 games 7 punten noteren. Dat was even slikken maar gelukkig revancheerde hij zich daarna goed door in zijn 2e partij de toch goed spelende invaller Tom Thijssen te verschalken. Tussendoor had Lars al hetzelfde gedaan en was de dubbel van Ilan en Lars in 3 games voor Red Stars.
Hans kende Frank al wel en had een strijdplan klaar liggen dat goed uitpakte (3-0) en toen ook Lars met 3-1 van Patrick won stonden we ineens met 4-3 voor.  Ja, en dan is het toch jammer dat de laatste 3 potten toch naar de thuisploeg gingen.

Frank was in 4 games net even scherper dan Lars en Hans trok in een lange 5-gamer met 11-9 net aan het kortste eind tegen Tom.

Ilan had tenslotte grote kans om de 2e game tegen Patrick te pakken maar toen dat niet gebeurde was het snel bekeken.

Al met al toch wel een leuke en spannende wedstrijd. Volgende week moeten de mannen proberen de schade beperkt weten te houden tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Westa.

Heren derde divisie: HTC 1 – Hilversum 4 :                                             8 – 2

René van de Velde 1, René Arbon 0 en Raymond van Putten 1

De euforie na de 10-0 van de eerste wedstrijd is na te groot uitgevallen nederlaag volledig verdwenen. De Hilversumse veteranen staan weer met alle benen op de grond. Eigenlik is ieder woord over deze wedstrijd er één teveel, al zullen de tegenstanders hier ongetwijfeld anders over denken. Toch maar een bescheiden poging. Al in de eerste wedstrijd werd al duidelijk dat het een zware middag zou worden.

Raymond vergat op een 2-0 voorsprong te komen door twee hoge ballen te missen. Uiteindelijk verloor de voormalig kopman met 12-10 in de 5e game van Jorrit Kalkman. Ook René Arbon kon twee matchpoints tegen Kalkman niet verzilveren en keerde zonder overwinning huiswaarts. In het tweede deel van de wedstrijd leek het erop dat de nederlaag een draaglijker aanzien zou krijgen door overwinningen van Van der Velde en Van Putten op de derde man van het Hoofddorpse trio. Van Putten speelde een bijzonder onfortuinlijke 5e game tegen de goed spelende Schulte en verloor met 11-8. Terug in Hilversum was de sfeer bij de Thai aanmerkelijk beter. Na een prima maaltijd was de nederlaag weer snel vergeten en werd vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd uitgekeken.  

Dames eerste divisie : Vriendenschaar 1 – Hilversum 1 :                1 – 9

 Marianna Rolikova 3, Guus Hendriks 3 en Kelly Leideritz 2 en het gewonnen dubbelspel

Onze nieuwste aanwinst Mariana Rolikova deed uitstekende zaken bij haar debuut.

Binnen een mum van tijd stond Hilversum voor met 5-0. Alle wedstrijden werden met 3-0 in het voordeel van Hilversum gewonnen. Guusje liet zoals gewoonlijk in al haar partijen geen steekje vallen.  Marianna Rolikova speelde goed en constant. Met af en toe wat geduld in de diverse schuif en spinrally’s wist zij knap al haar partijen naar zich toe te trekken.

Kelly Leideritz ondervond alleen strijd en tegenstand tegen Marion van Leeuwen. Waardoor Vriendenschaar het enige punt van de wedstrijd wist te scoren. In de tweede helft vielen alle punten in het voordeel van Hilversum. Na twee speelrondes staan de dames van Hilversum aan kop in de eerste divisie. Volgende week hopen zij tegen DTV dalfsen hun koppositie te vergroten.