Dames 1 eindigt als tweede na winst op GTTC

Alle vijf de landelijke herenteams die zaterdag in actie kwamen, sloten de competitie af met een uitnederlaag. Dit ondanks het feit dat Wouter van der Mark (Hilversum 3) ook in de laatste wedstrijd ongeslagen bleef. Dames 1 won opnieuw en maakt zich op voor de beslissingswedstrijden om een plek in de eredivisie komend seizoen.

Dames eredivisie B: GTTC Groningen 1 – Hilversum 1 2-4

Heleen Hop 1, Marianna Rolikova 1, Alice Vos 2

In de laatste competitiewedstrijd behaalden de meiden van Hilversum 1 een regelmatige overwinning op GTTC. Zoals verwacht bleef bij de tegenstanders de Chinese Shuhan Men ongeslagen, al liep ze tegen Heleen Hop langs de rand van de afgrond.

Marianna speelde tegen Men in haar eerste partij heel verdienstelijk, maar kwam vooral tempo en controle te kort op de topspinballen van het Chinese talent. Heleen bracht zichzelf vervolgens in de problemen door hardnekkig de forehand van Maartje Veenhoven op te zoeken, maar had geen grip op de topspinballen van Maartje. Pas nadat zij in de volgende games vrijwel alle ballen naar de backhand van Veenhoven stuurde, stroomden de punten binnen en won Heleen nog vrij gemakkelijk met 11-6, 11-6 en 11-9. Alice Vos had de hele week niet kunnen trainen doordat ze met school een  werkweek in Londen achter de rug had. Dit was echter nauwelijks te merken, want met -10, -4 en -7 liet ze Tamar Kooistra kansloos.

Na de pauze speelde Heleen een meer dan voortreffelijke wedstrijd tegen Men. Goede diepe schuifballen met veel backspin dwongen het pas 14 jarige Chinese meisje tot veel loopwerk. Haar topspinballen werden door Heleen uitstekende agressief geblokt, waarbij zij constant met succes de backhand van de tegenstander opzocht.

Na de 11-6 winst voor Heleen in de eerste game, ging de tweede game met dezelfde cijfers verloren. Toen iedereen dacht dat Shuhan nu wel door zou drukken na een 3-1 voorsprong, vocht Heleen zich terug in de game en trok deze verrassend met 11-7 naar zich toe. Brutaal nam zij een 5-2 voorsprong in de vierde game en een sensatie hing in de lucht. Met wat gelukkige ballen trok Shuhan echter de stand gelijk en om en om punten scorend  steeg de spanning in deze game tot grote hoogte. Op het beslissende moment sloeg Shuhan toe. Met 11-9 maakte zij de stand gelijk.

Bevrijd van de spanning liet misschien wel het grootste talent van Nederland zien wat zij in huis had. Het tempo ging nog een tikje omhoog en precies geplaatste backhand- en forehand- topspinballen vlogen over het netje. Ondanks de 11-5 nederlaag in deze vijfde game heeft Heleen opnieuw laten zien dat zij tot uitstekend tafeltennis in staat is.

Marianna won vervolgens in vier games van Kooistra, waarbij alleen de tweede game verloren ging. Vooral in de derde en vierde game bracht Marianna haar forehand steeds vaker aanvallend in stelling en toonde zij dat zij op dat gebied ook grote vorderingen gemaakt heeft dit seizoen. Alice kwam alleen in de derde game tegen Veenhoven in de problemen door vermoeidheid en gebrek aan concentratie daardoor. Tot opluchting van coach Lex Bruijn sleepte zij deze game nog met  13-11 uit het vuur, waardoor verlenging van deze partij gelukkig uitbleef.

Een reguliere 4-2 zege stond op de borden, waarbij dit debuterende team een knappe tweede plaats in de eredivisie B voor zich opeiste.

Volgende week zaterdag is het voor de meiden erop of eronder. Met vier teams wordt dan in Veenendaal gestreden om één begeerde plek in de nieuwe eredivisie, waarbij opgemerkt dat de kans groot is dat er nog een plaats vrij komt, omdat Fvt voornemens is om voor volgend jaar geen damesteam in te schrijven.

 

Heren eerste divisie, poule B: Pecos 2 – Hilversum 2 8-2  

Wilfred Schipper 1, Donald Hessing 0, Lars Adema 0

Hilversum 2 nam afscheid van de eerste divisie met een 8-2 nederlaag tegen Pecos 2. Alleen het dubbel werd gewonnen en Wilfred Schipper wist in de slotpartij ex-jeugdinternational Maroun Nader te verslaan.

Heren tweede divisie, poule C: TTC Middelburg 1 – Hilversum 3 8-2   

Max Koopman 0,  Arnoud Meijer 2 Frank van der Wurff 0

Ook Hilversum 3 verloor z’n laatste wedstrijd met 8-2 tegen kampioen Middelburg, maar in tegenstelling tot het tweede heeft team 3 zich wel weten te handhaven. Arnoud Meijer verloor van Sören de Witte, Maar won van Riny Kasse en Jan Henk Bomhof. De ‘jonkies’ bij Hilversum kwamen niet tot winst.    

Heren derde divisie, poule B: Litac 1 – Hilversum 4 6-4   

Wouter van der Mark 3, René van de Velde 1, Duco Bruns (invaller uit team 7) 0  

’Football is a simple game. Twenty-two man chase for a ball and at the end, the Germans always win”, aldus Gary Lineker tijdens één van zijn tv-optredens. Als deze quote op team 4 van toepassing is, betreft het het eindresultaat. Na 10 wedstrijden is wederom een 2e plaats in de eindrankschikking het gevolg.

De inbreng van Wouter van der Mark was uiteindelijk vrij bepalend voor deze eindrangschikking. Op pad met de heren Bruns en Van der Velde was hij verantwoordelijk voor 3 van de 4 punten en behield hiermee zijn 100% score. In al zijn wedstrijden kwam de tegenstander niet verder dan 1 game. In de openingswedstrijd begon Duco voortvarend door in de eerste game foutloos te spelen tegen de ervaren verdediger Robert Kock. Ook in de 2e game waren in kansen (10-10), deze ging echter nipt verloren. Uiteindelijk verloor “Brunswijk” met ruim verschil in de 5e game. Dichterbij een overwinning kwam hij niet.

René wist de schade nog te beperken door winst in de laatste wedstrijd op Sander Spijkers. Tegen Robert Kock was de koek na winst in de eerste game op (-2, -3 en -4). Ook tegen de goed spelende Aaron Albeck kwamen de oudjes Bruns en Van der Velde er niet aan te pas. Met het resultaat kon iedereen vrede hebben.

De zondag was al aangebroken toen de heren bij de plaatselijke Griek arriveerden in het Utrechtse. Een ranzig broodje werd verorberd, terwijl niemand verbaasd zou zijn als er opnames van Jiskefet zouden plaatsvinden. Van der Mark kan zich gaan voorbereiden op zijn vakantie, terwijl de oudjes vertrokken naar Hilversum.

Heren derde divisie, poule A: De Toekomst 1 – Hilversum 5 8-2 

Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 1, Pieter Salentijn 0

Een overwinning zat er niet in voor Hilversum 5 tegen De Toekomst. Voor de Hilversummers stond alleen de eer nog op het spel. Zij waren al zeker van handhaving in de derde divisie na een nette competitie. De twee overwinningen kwamen op naam van Tjarko Bosma (winst op Gerben  Otten) en Jan Dubelaar, die Marten Adolfsen versloeg.

Heren derde divisie, poule D: HBC 1 – Hilversum 6 7-3

Danny Mol 2, Ilan Meijer 1, Leander Korver (invaller uit team 18) 0

Wegens afwezigheid van routinier Erwin Knecht moest het geheime wapen uit Hilversum 18 worden ingezet. Leander kwam vier keer in een game tot de acht en schreef de bal van de dag op zijn naam, waarin hij na een lange rally een dropshot van Jeroen Kuijt met zijn backhand kon afstraffen. Helaas voor Leander slaagde hij er niet in om een game te bemachtigen.

Ilan had een slap begin tegen Ralf Stolk, waarin hij niet scherp genoeg was en met 3-1 verloor. De tweede wedstrijd van Ilan werd in vijf games verloren van Jeroen Kuijt en de laatste in vijven gewonnen van Mark Mulder.

Bij chauffeur Danny liep het vandaag op rolletjes. De eerste wedstrijd werd net verloren van Jeroen, waarin er veel rally’s gespeeld werden. Na het dubbel die in vier games verloren werd, groeide de scherpte bij Danny, resulterend in twee goede overwinningen op Mark Mulder en Ralf Stolk.

Hilversum 6, gepromoveerd uit de hoofdklasse, gaat na een half jaar landelijk weer terug naar de afdeling.