Dames 1 behaalt opnieuw maximale score

De ‘jonkies’ van dames 1 weten in de eredivisie B voor de tweede achtereenvolgende keer de volle buit binnen te halen: 0-6. In de tweede divisie mist Hilversum 3 op een haar na een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Kluis.Van de overige teams die dit weekend in actie kwamen – heren 2 (eerste divisie) was vrij – noteerden heren 5 en dames 2 een overwinning. Heren 4 en heren 6 snoepten punten, maar lieten de zege aan hun gastheer. Terwijl de afdelingscompetitie vrolijk verder gaat, ligt de landelijke tafeltenniscompetitie nu een maand stil. Pas op 7 maart wordt er weer verder gespeeld, al dan niet met plastic bal. Heren 1 speelt in de tussentijd – op 21 februari – z’n eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de eredivisie.

 

Dames eredivisie B:  Enjoy&Deploy Taverzo 1 – Hilversum 1  0-6

Heleen Hop 2, Alice Vos 2 en Lisette van Es 2.

Na de 6-0 tegen US van vorige week is het in Zoetermeer ook gelukt om met dezelfde cijfers te winnen. Coach Lex Bruijn had dit keer besloten de opstelling te veranderen. Heleen stond nu op 1, Alice op 2 en Lisette op 3. Hierdoor mocht Alice beginnen tegen Priscilla Loesberg. Na een 2-0 voorsprong in games werd de derde game verloren. Na wat goede aanwijzingen werd de vierde game gewonnen en zo stond de 0-1 op het (elektrische!) scorebord.

De tweede wedstrijd werd gespeeld door Heleen, tegen Irene Aangeenbrug. De eerste game ging verloren, maar daarna had Heleen de noppen door en won ze 3 games op rij! Daarna was het Lisettes beurt tegen Fransisca Davits. Zoals vorige week won ze haar wedstrijd zonder gameverlies. Zo stond het bij de pauze alweer 0-3.

Na de pauze mocht Heleen aftrappen tegen Priscilla. Bij een 1-1 stand in games wist Heleen op wilskracht de derde game 17-15 binnen te slepen. Na deze game was Heleen heel scherp en won ze de vierde game ook en dus de wedstrijd. De vijfde wedstrijd was tussen Alice en Fransisca. Dit werd 3-0 voor Alice en zo was het alweer 0-5 en mocht Lisette aantreden voor haar laatste wedstrijd tegen Irene. Nadat Lisette haar allereerste game van het seizoen moest inleveren, won ze 3 games op een rij en was de wedstrijd alweer afgelopen.

teamfoto dames 1

Dames 1: v.l.n.r.: Coach Lex Bruijn, Alice Vos, Heleen Hop en Lisette van Es.

 

Dames eerste divisie, poule B: Scyedam 1 – Hilversum 2  4-6

Elisa Stuveling 3, Angelique van den Bosch 1, Guusje Hendriks 1,

Hilversum behaalde in Schiedam een nipte overwinning op Scydam. Dit keer was het niet kopvrouw Guusje Hendriks, maar Eilsa Stuveling die de hoofdrol voor zich opeiste.
Hilversum kwam vlot met 4-1 voor dankzij twee overwinningen van Elisa, een overwinning van Guusje en het dubbelspel. Kelly van Zon had de eerste partij voor Scyedam gewonnen.
Vervolgens werd drie keer op rij verloren door een verliespartij van Angelique en twee van Guusje. En was de score, na ruim 2,5 uur spelen, weer in evenwicht:  4-4.
Elisa bracht in vijven, na een moeizame partij, Hilversum opnieuw op voorsprong. Waarna Angelique de overwinning binnensleepte door Sandra Meeuwsen in vieren te verslaan. Na 3,5 uur spelen stond er een 6-4 overwinning voor Hilversum op het scorebord. De eerste kennismaking met de plastic bal voor dit team werd dus direct met een overwinning bekroond..

 

Heren tweede divisie, poule C: Kluis 1 – Hilversum 3 6-4

Arnoud Meijer 2, Frank van der Wurff 1, Max Koopman 1

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen ging de reis naar Geleen voor het derde herenteam van TTV Hilversum. Een geroutineerd team, bestaande uit Leon Houben, Michel Sijstermans en youngster Sander Gelderman, dat vorig seizoen 3e in de 2e divisie werd. Max speelde vandaag 2 sterke potten. Tegen Sijstermans kwam Max kwam op 1-1. In de derde game verloor hij de game, na met 9-5 voor te hebben gestaan. Dat Max dit seizoen mentaal stappen heeft gemaakt, bleek uit het vervolg. De 4e game wist hij knap met 11-6 te winnen en na veel pech aan het begin van de 5e game, kwam hij knap terug. De winst bleef uit, maar met een tevreden gevoel kon hij hier op terug kijken. Max wist in zijn 2e partij wel zonder gameverlies van Gelderman te winnen door meer kwaliteit te bieden. Tegen Houben speelde Max een zwakke wedstrijd en had hij geen aanspraak op een game.

Frank was iets minder scherp dan normaal. Tegen Houben zat er zeker meer dan 1 game in, maar op de beslissende momenten was Houben doeltreffender. Tegen Sijstermans kwam Frank 3x dichtbij, maar 3x was het Sijstermans die als eerste de 11 punten wist te bereiken. In de laatste partij van de dag kwam Frank 2-0 voor tegen hardhitter Gelderman. Deze ging vervolgens beter (en iets geduldiger) spelen, waardoor er een beslissende 5e game aan te pas kwam. Frank laadde zich nog 1x op en kon met 11-8 toch nog een winstpuntje bijschrijven.

Arnoud begon met een 3-0 overwinning tegen Gelderman, waarbij hij in game 1 en 3 toch echt zijn forehand-service nodig had om wat bonuspunten te maken. Tegen Houben leek het ook eenvoudig te gaan, maar een 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. In de beslissende 5e game wist Arnoud 2 matchpoints niet te benutten op 10-8, waardoor Houben alsnog zegevierde met 12-10. De frustratie werd omgezet in uitstekend spel tegen Sijstermans. Dankzij de coachende woorden van Frank (speel net zoals tegen Bram van Sunder), wist Arnoud op een vergelijkbare manier zijn beste spel op tafel te leggen en won met 3-0.

Doordat Arnoud en Frank onnodig het dubbel verloren (3-1), werd de uitslag 6-4 voor Kluis. Aangezien 5 van de 6 wedstrijden in 6-4 zijn geëindigd (en eentje in 5-5) zijn de verschillen nog uitermate klein en lijkt dit een zeer spannende poule te gaan worden. Overigens zijn alle wedstrijden van Hilversum 3 live te volgen via ttapp.nl (ook te downloaden in de Play Store!), waardoor vele thuissupporters ook digitaal hun steun konden geven aan dit team!

 

Heren derde divisie, poule B: GTTC Groesbeek 1 – Hilversum 4 6-4   

René van de Velde 1, René Arbon 1, Raymond van Putten 1

In het gezellige Groesbeek heeft Hilversum 4 de schade beperkt weten te houden tot een kleine 6-4 nederlaag. Achteraf had er misschien iets meer ingezeten maar alledrie de R’s konden uiteindelijk leven met de uitslag. Het niveau gaf genoeg aanknopingspunten voor de wedstrijden in maart. Rene van de Velde en Rene Arbon wonnen beiden van Pedro de Klein en van Putten won van Haasi met 12-10 in de vijfde. Het was een 5 uur durend gevecht met vele kenteringen in wedstrijden. Grootste pluspunt was het gewonnen dubbelspel. Na afgelopen seizoen 1 uit 10 gescoord te hebben weet team 4 nu al dit aantal te hebben verdubbeld naar 2 uit 2.

Na afloop kwam de traditionele dropshot ter tafel en werden de nodige alcoholische versnaperingen gedronken in combinatie met de bezorgde pizza. Het was weer een gezellige middag en op naar de volgende wedstrijd ergens in Maart.

 

Heren derde divisie, poule A: Entac 2 – Hilversum 5  4-6 

Tjarko Bosma 3, Jan Dubelaar 1, Pieter Salentijn 1

Met de vorige 8-2 overwinning in het achterhoofd, vertrok Hilversum 5 vol vertrouwen naar Enschede met het idee om daar minimaal 8 punten te behalen. De avond bleek ietwat anders uit te pakken dan verwacht. Tijdens de eerste wedstrijd van Jan tegen Michel Offringa, was al lang duidelijk waarom we tijdens het inspelen het idee hadden of we met een “plastic” bal hadden ingespeeld. Het zou een zware avond voor Pieter en Jan worden. Terwijl Pieter en Jan het gevoel hadden of ze met een ‘schemerlamp’ stonden te hoepelen, joekelde Tjarko er vrolijk op los. Met 3 knappe en makkelijke overwinningen benadrukte hij nog even wat een ‘fijn’ zaaltje het is. Jan verloor 2x met 3-0 en kon op geen enkele manier omgaan met de ‘hoepelballen’ van de tegenstanders in deze langzame zaal. Pieter had hetzelfde probleem. Kon geen ‘Backhand Boem’ laten zien. Hij deed het echter iets beter, want wist er een in 5 games te verliezen. Pieter won wel knap van Michel Offringa en Jan won van Jerfy Schmitz. Voor Jan was het enige positieve punt de dubbel, welke met Tjarko in 3 simpele games werd afgerond. Een 6-4 overwinning, maar helaas niet tevreden.

 

Heren derde divisie, poule D: Assen 1 – Hilversum 6  7-3 

Erwin Knecht 1, Danny Mol 1, Bert Olofsen 0

Deze week stond  ‘TT in Assen’ op het programma voor team 6. Het team had deze week wat opstartproblemen. Ilan is langdurig geblesseerd en tot overmaat van ramp scheurde Bert zijn hamstring. Na vele pogingen een invaller te vinden leek het er op dat het team maar met twee spelers zou kunnen spelen. Bert zou toch al mee gaan en dus zou hij toch maar proberen een ‘potje’ te spelen. Danny beet de spits af maar moest in een spannende wedstrijd net zijn meerdere erkennen in Bob Elderink. Daarna trad Bert aan tegen kopman Peter Zwama. De eerste twee games waren voor de Assenaar, maar in de derde game wist Bert het tij te keren. Hoewel niet helemaal snel op de benen wist hij deze game duidelijk naar zich toe te trekken. In de vierde game ging het mis. Een scherpe bal op de forehand van Bert maakte dat hij zich blesseerde. Een korte pauze mocht niet meer baten, de wedstrijd ging verloren.

Kopman Erwin had moeite met de zaal en speelde daardoor niet alleen tegen Jan Meppelink maar vooral tegen zichzelf. Toch leek het lange tijd dat Erwin de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Maar liefst 6 matchballen wist de tegenstander te overleven om uiteindelijk met 18-16 door het oog van de naald te kruipen. Het dubbel was een uitgemaakte zaak. Danny en Erwin waren te sterk voor het duo uit Assen. Danny speelde een goede wedstrijd tegen Zwama en had deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen na een dikke voorsprong. Helaas ontbrak het hem net even aan zelfvertrouwen om Zwama het laatste zetje over de richel te geven. Met een duidelijke 0-3 overwinning wist Erwin de stand weer dragelijk te maken. 4-2

Hoewel Bert eigenlijk besloten had niet meer te spelen, speelde hij toch maar. Misschien zou een overwinning toch nog kunnen leiden tot een gelijkspel. Helaas bleek al snel dat Bert niet meer kon bewegen en uit stand moest spelen. Erwin wist zijn derde wedstrijd net niet te winnen, ook nu weer met 2 punten verschil in de vijfde game. Dagresultaat: 7 games gewonnen en 6 verloren en toch maar één gewonnen wedstrijd. Danny speelde een prima wedstrijd tegen Meppelink. In de vierde game had hij met 10-6 voorsprong de wedstrijd al moeten beslissen maar liet de tegenstander toch nog terug komen. In de vijfde game leek het weer fout te gaan. Na een 1-7 voorsprong werd het 7-7 en uiteindelijk zelfs 10-10. Met een paar knappe punten wist Danny deze wedstrijd naar zich toe te trekken.

Met nu een pauze van 4 weken zullen de blessures toch voorbij zijn en moet dit team zich terug kunnen vechten.