Coachen tijdens wedstrijden tussen Hilversum-spelers 

Goede trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Nog fijner is dat we naast de trainers ook veel coaches hebben. Coaches sturen spelers aan, brengen hun ervaringen over, helpen spelers op mentaal vlak en koppelen hun ervaringen tijdens ‘echte’ wedstrijden terug naar de trainers. We zijn dan ook erg blij dat we zoveel coaches hebben. 

Het gaat goed met onze jeugd en op veel toernooien overheerst het ‘Hilversum-blauw’. Dat betekent ook dat het regelmatig gebeurt dat twee Hilversum-spelers tegen elkaar moeten.  

Hoe doe we dat nu met coachen? 

De technische commissie en alle trainers zijn van mening dat we niet coachen als twee spelers, die voor Hilversum uitkomen op een toernooi, tegen elkaar spelen. Dat wil zeggen, dat een coach best vooraf wat persoonlijke aanwijzingen mag geven, maar niet actief coacht tijdens de wedstrijd. Een coach, die de wedstrijd toch van nabij wil bijwonen, stelt zich neutraal op. Dat geldt ook voor ouders, die uiteraard partijdig zijn, maar voor de onderlinge verhoudingen willen we toch vragen om een zo neutraal mogelijke houding bij onderlinge wedstrijden. 

We hopen als vereniging op deze manier nog meer een ‘verenigingsgevoel’ te krijgen en rekenen dan ook op ieders medewerking. 

Mochten er vragen zijn, aarzel niet om één van de trainers te benaderen voor een toelichting.  

Bert Olofsen, technisch coördinator