Barteam van Europees formaat: ‘Wir schaffen das’

De organisatoren (OTC en IVTTS) van het 7e internationale  veteranen kampioenschap voor tafeltennisteams, dat van 16 tot 18 augustus in Hilversum is gehouden, kijken tevreden terug op dit bijzondere evenement. Met ruim 130 deelnemers uit 10 landen stond het tafeltenniscentrum aan de Vaartweg drie dagen lang in het teken van internationale sportverbroedering.

De deelnemers, in de leeftijd van 40 tot 82 jaar speelden in totaal 18 uren op 17 tafels en er was veel  publiek dat voor aanmoediging zorgde. Opmerkelijk was dat maar liefst eenderde van de deelnemers tot de categorie vrouwen behoorde. Dat is aanzienlijk meer dan doorgaans bij tafeltennistoernooien in Nederland het geval is. Deze mix kwam de onderlinge sfeer ten goede.

Drukte in de kantine tijdens het internationale evenement. Op de achtergrond barman Frans Wieringa.

Dankzij een prima organisatie en assistentie van TTV Hilversum verliep het toernooi geheel naar wens. De keuken en bar waren voortreffelijk  verzorgd. Dat gold ook voor het galafeest op zaterdagavond. Een gezellige sfeer, met hapjes en drankjes. Het muzikale optreden van het illustere TTV Hilversum-duo Jan en Tjarko viel zeer in de smaak bij de ongeveer 150 aanwezigen.

Niet alleen de organisatie, onder leiding van toernooidirecteur Ton van Ginkel, had z’n handen vol. Ook het barteam van TTV Hilversum moest zich drie dagen lang een slag in de rondte werken om alle gasten op hun wenken te bedienen. Voor de snacks en maaltijden was een speciale menukaart samengesteld in het Duits, Frans en Engels.  

Bij de prijsuitreiking op zondag werd door het organisatiecomité iedereen bedankt voor de inzet en deelname. Daarbij werd ook bekendgemaakt dat over 2 jaar in Bulgarije het volgende toernooi plaatsvindt. Diverse deelnemers kwamen na afloop ook het barteam (Frans, Johan, Sanne en Hugo) bedanken voor hun enorme inzet gedurende het driedaagse evenement. 

Ook hoofd barzaken Frans Wieringa keek met een voldaan gevoel terug op dit eenmalige evenement. ,,We hebben drie dagen op onze tenen gelopen om iedereen te bedienen, maar het was de moeite waard, ook qua omzet. Eens te meer is gebleken dat we, ondanks het ruimtegebrek in de keuken, een grootschalig evenement zoals dit aan kunnen.” ‘Wir schaffen das’, moet het barpersoneel hebben gedacht. En aldus geschiedde.