Arbon maakt indruk in duel met Treffers

Koploper Hilversum kwam zaterdag in de tweede divisie niet verder een 5-5 tegen Disnierats en zag dat concurrent GTTC Groningen vijf punten inliep. Team 3, eveneens in de tweede divisie, snoepte koploper Spirit vier punten af. Hilversum 4 en Hilversum 5 wisten hun uitwedstrijd in de derde divisie te winnen met resp. 8-2 en 6-4.  

Heren tweede divisie A: Disnierats – Hilversum 2 5-5 

Donald Hessing 1,  Lars Adema 2, Wilfred Schipper 2

Hilversum 2 moest het op deze zonnige zaterdagmiddag opnemen tegen Disnierats 2. Mede door het sterke spel van Marco van Elferen doet Disnierats het verrassend goed in de competitie. De weg naar het clubgebouw is bekend bij de mannen en verliep dan ook vlekkeloos, al moet gezegd worden dat aan het einde van de rit de spanning duidelijk merkbaar was (insiders weten wel waartoe dat kan leiden).

Dan de wedstrijd, Hilversum gokte op een snelle voorsprong door Wilfred gelijk te laten starten tegen Marco. De strijd der kopmannen was duidelijk in het voordeel van Disnierats, Wilfred was met 11-5, 11-6, 11-8 volstrekt kansloos. In het vervolg van de wedstrijd waren er maar 2 hangpartijen, die beiden het gevolg waren van de dadendrang van Roy Broersen. Op 1-0 achterstand was het Lars Adema die onterecht won en met 11-9 in de 5de de winst naar zich toe trok.

In wedstrijd 8 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de goed spelende Hessing die met 2x 11-8 op een 2-0 voorsprong kwam. Het was echter Roy die met twee eenvoudige games op gelijke hoogte kwam. De vijfde game werd een ware thriller, waarbij Donald ongelukkig op een 5-1 achterstand kwam. Door een time-out en hard knokken kwam Donald weer terug in de wedstrijd en kwam zelfs met 8-7 voor. Uiteindelijk was het Roy die met 11-9 in de 5de Donald pijn deed.

Uiteindelijk konden beide teams leven met het gelijkspel. Hilversum zal het spelniveau moeten opkrikken wil het de kampioensaspiraties waar maken. De avond werd een schaakspel tussen Lars en Wilfred, waarbij Lars graag van de gezelligheid wilde genieten terwijl Wilfred de avond liever wilde voortzetten bij zijn vriendin. Gelukkig waren de charmante dames van Disnierats 1 om te bemiddelen, en zo konden de mannen van Hilversum 2 toch nog in goede harmonie richting huis.

Heren tweede divisie B: Spirit 1 – Hilversum 3 6-4

Arnoud Meijer 2, Frank van der Wurff 1, Max Koopman 1

Hilversum 3 mocht aantreden tegen de koploper in poule B van de 2e divisie. Max mocht starten tegen de kopman van Spirit, Rogier Wijker. Met goed spel wist Max het Rogier in de eerste 2 games lastig te maken, echter aan het einde van de game wist Rogier met zijn ervaring toch steeds de game binnen te slepen. Arnoud maakte er snel weer 1-1 van door te winnen van de niet ingespeelde Richard Brocks. Frank had gamepoints in de eerste 2 games tegen Martijn Weijers, maar kon deze steeds niet verzilveren. Met 3-0 ging deze wedstrijd naar Spirit. Het ervaren dubbel Wijers/Wijker wist de dubbel met 3-1 te winnen van Frank en Arnoud, ook al waren de games vaak erg close.

Met een 3-1 achterstand wist Hilversum weer wat terug te doen. Max won verdiend met 3-0 van Brocks, wat hopelijk genoeg vertrouwen geeft in eigen kunnen. Frank kon ook tegen Wijker zijn gamepoints niet benutten, waardoor er wederom een geflatteerde 3-0 op het telbord kwam te staan. Arnoud liet 1 game tegen Wijers liggen, maar kwam verder niet in de problemen, waardoor Spirit met 4-3 voor kwam te staan.

Brocks had duidelijk zijn dag niet en werd steeds sarcastischer richting zichzelf. Frank profiteerde hier optimaal van en gunde Brocks slechts 12 punten in 3 games. Max kwam te kort tegen Wijers, waardoor Spirit de leiding weer nam. Het duel der kopmannen werd, een mooie partij, waarbij er in de 4e game van tafel werd gewisseld door een lekkage vlak achter de tafel. Wijker was net iets doortastender dan Arnoud, waardoor laatstgenoemde zijn 2e nederlaag in de competitie moest accepteren.

Vier punten tegen de koploper is lang niet gek, waarbij het vooral goed om te zien was dat Max en Frank ook weer hun steentje bij konden dragen. Met een voorlopig 4e plaats staat Hilversum nog veilig, echter de nummer 5 (Scylla, 4 punten achterstand) heeft nog een inhaalwedstrijd te gaan.

Heren derde divisie E: De Treffers R 1 – Hilversum 4  2-8

Wouter van der Mark 3, René Arbon 3, Raymond van Putten 2,

Bij het altijd gezellige Treffers moest Hilversum alweer voor de vierde keer aantreden dit jaar. Na 1x verloren, 1x gewonnen en gelijkgespeeld te hebben was het van belang om een goede uitslag neer te zetten en zodoende voorzichtig  omhoog te kijken.

Bij aankomst bleek de sterke 2e man van Treffers uit te vallen, een meevaller voor Hilversum. De eerste wedstrijd was meteen de belangrijkste van de dag. Arbon moest tegen verdediger Lars. Waar vroeger Arbon bekend stond ( naar zijn eigen zeggen) om verdedigers met een kluitje in het riet te sturen was daar totaal geen sprake van.  Bij 8-6 in de vijfde voor Lars leek het doek te vallen voor Arbon echter met een laatste krachtsinspanning kon hij dit ombuigen naar een mooie overwinning. Hiermee was de toon gezet voor Arbon. Eerst was er een degelijke 5 games overwinning op de “invaller” waarna in het slotstuk een prachtige overwinning tegen kopman Rico van Veen viel te vieren. Vooral het spel was indrukwekkend ( van beide) en hiermee liet Arbon zien dat hij weer helemaal terug is en fitter dan ooit.

Wouter had zoals verwacht en gebruikelijk een makkelijke dag.  Alle overwinningen kwamen tot stand zonder gevaar, alleen het dubbel met van Putten loopt nog niet zo lekker. Ondanks behoorlijk spel van beide heren ( vonden ze ook zelf) werd een duidelijke nederlaag geleden tegen gelegenheidskoppel aan Treffers-kant.

Van Putten was niet slecht op dreef maar was niet in machte om tegen kopman Rico van Veen enige indruk te maken. Met drie tweetjes op rij is hij wel de stabiele factor in het team. Eindstand 8-2 voor Hilversum waarmee goede zaken zijn gedaan voor de rest van de competitie. Volgende week wacht opnieuw concurrent HTC (derde keer in 2 jaar) en hopelijk kunnen de mannen een uitslag neerzetten met potentie voor de rest van het seizoen.

 

Heren derde divisie D: Stede Broec 1 – Hilversum 5 4-6

Tjarko Bosma 2, Jan Dubelaar 2, Pieter Salentijn 2

Het begon goed. Tjarko zou rijden en kwam met het boodschappenwagentje van de Bosma’s aan om Jan op te halen. Die keek er een keer naar, en pakte toen de rode BMW, waarop Tjarko met z’n snoeptrommeltje en Tom Tom blij overstapte. In Grootebroek aangekomen werd geconstateerd dat dit een 40+ wedstrijd zou worden, zonder de 40+ bal. 1e wedstrijd begon Pieter enthousiast als Mister X, wat goed uitpakte. Na 5 sets trok hij in een goede laatste game aan het langste eind. Hierna mocht Jan tegen Ronald aantreden. Jan noemde hem op een gegeven moment Molenaar door de fervente blokballen, waarop de reactie kwam dat hij wel haar had, waarop Jan concludeerde “ok, Molenhaar dan”. Jan won 3-0. Tjarko moest toen tegen Onno, die deze avond de grootste lastpost bleek te worden voor Hilversum. In de 4e game na een time-out op 8-3 kwam Tjarko terug naar 9-8, waarop na een timo-out van Onno het helaas weer de andere kant op ging: 2-1. Dubbel wordt niet teveel over gezegd, behalve dat Jan en Tjarko beiden een paar slechte series hadden en zo naast de pot pisten. 2-2. Hierna ging Pieter los met veel tactische zetten waar hij vooral z’n forehand moest gaan toepassen. In een spannende partij won Pieter met 3-1.

Daarna liet Tjarko geen spaan heel van Arthur. De verdediger voelde zich erg prettig tegen Jan, Tjarko ging weer verder waar hij gebleven was tegen Ronald. Zoals gezegd, drie keer 3-0: snelle wedstrijden om het tijdschema even in te halen. Onno tegen Pieter was prachtig te zien, veel smashes, en de bal van de avond door Pieter die een erg lage zware met teveel backspin effect backhand slice van Onno met z’n forehand snoeihard inroste. Helaas ging de wedstrijd naar Onno, die zo op een drietje kwam. Uiteindelijk was Hilversum tevreden met de 6-4 overwinning, waarbij alle Hilversummers een tweetje scoorden. Na de wedstrijd lekker nagezeten met de tegenstanders, erg gezellig, bitterballen, patat, bier en cola en veel verhalen, want die Stedebroecers daar hoef je ook geen kwartje in te gooien. 

 

Dames tweede divisie C: GTTC Groesbeek 2 – Hilversum 2 4-6 

Guusje Hendriks 3, Kelly Leideritz 1 en Angelique van den Bosch 2

Na ruim een uur rijden kwamen de dames zonder Elisa Stuveling aan in het pittoreske Groesbeek. Al snel pakte Hilversum een voorsprong van 2-0. In de derde wedstrijd mocht Kelly Leideritz aantreden tegen noppenspeler P. klabbers. Dat het niet haar favoriete bezigheid is werd al snel duidelijk. Het was afzien en P.Klabbers won uiteindelijk met 3-1. Het dubbelspel ging in de vijfde game naar de dames van Groesbeek. Guus won vervolgens eenvoudig met 3-0 van S.Sillessen. Hierna volgde een spannende wedstrijd tussen L.Cillessen en Kelly Leideritz die in vijven gewonnen werd door Groesbeek. Angelique kwam vervolgens in de problemen tegen Klabbers en verloor ook in vijven. De drie partijen erna vielen ruim in het voordeel van Hilversum.
Het was geen wedstrijd om naar huis te schrijven. Al met al staan de Hilversumse dames bovenaan en 8 punten los op nummer 2 GTTC Groesbeek.