Anne Hoogeveen wint bij pupillen en behaalt A-licentie

Anne Hoogeveen heeft voor een verrassing gezorgd door het B-ranglijsttoernooi te winnen in Hoorn. Daardoor kreeg ze haar fel begeerde A-licentie.
In een sterk deelnemersveld werd ze tweede in de poule om vervolgens in de kwartfinale overtuigend in drie games van Janine Grootjans te winnen. In de halve finale volgde een ware thriller tegen teamgenoot Maike van Buul, die ook zeer sterk presteerde vandaag met onder meer een overtuigende eerste plek in de poule. Na de nodige angstige momenten heen en weer werd uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game gewonnen. In de finale tegen de nummer twee geplaatste Britt Heij leek er tot 2-0 en 8-4 geen vuiltje aan de lucht. Britt rechtte echter haar rug, kwam langszij en nam nog een voorsprong van 6-4 in de vijfde game. Met een goede serie vanuit een sterke backhand werd uiteindelijk met 11-8 gewonnen en de begeerde A-licentie behaald.
Ook Patrick Roest speelde niet onverdienstelijk. Soepeltjes door de poule en de volgende rondes maar na een moeizame overwinning in vijf games in de kwartfinale was de kracht een beetje uit zijn spel verdwenen en verloor Patrick van Jeffrey Vonk. Elliot Mattei tenslotte had de pech dat hij bij de pupillen in de tweede ronde direct de nummer 1 geplaatste Jim Berenschot tegenkwam. Die was nog een maatje te groot. Al met al een succesvol toernooi voor Hilversum!
Arjen Hoogeveen
Anne Hoogeveen