Aniek Jansen van SKF naar Hilversum

Aangekomen op de grens van jeugd en senior maakt Aniek Jansen de overstap van SKF naar het 1e damesteam van Hilversum. Ze gaat deel uitmaken van een 9-persoons (!) selectie onder de bezielende leiding van coach Lex Bruijn. Hierbij stelt Aniek zichzelf even voor.

,,Hallo, ik ben Aniek Jansen, (bijna) 18 jaar en ik kom uit Nijkerk. Na de zomervakantie begin ik aan de opleiding Sport en Bewegen. Sinds mijn 8ste speel ik al tafeltennis. Eerste 6 jaar heb ik bij TTV Rega gespeeld en na een tussenstop bij Almere United en TT Zwolle ben ik bij SKF hoofdklasse jeugd gaan spelen. Afgelopen februari heb ik mijn A-licentie gehaald, een hele prestatie waarvan ik dacht die niet te halen. Ben hier ook heel trots op! Ik vind het heel leuk (een eer) dat ik bij het damesteam van TTV Hilversum mag komen spelen”.

Coach Lex Bruijn is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. ,,Aniek is een talentvolle speelster die zich nog steeds ontwikkelt en ook de ambitie en inzet heeft om verder te komen. Zij past uitstekend in het team en haar komst sluit aan bij onze visie. Ik ben ervan overtuigd dat veel jonge spelers en speelsters te vroeg worden afgeschreven. ‘Als je op je 16e nog geen eredivisie speelt, wordt het nooit meer wat’, hoor je vaak zeggen langs de kant. Vreemd, want in tal van sporten, ook in tafeltennis, kennen we laatbloeiers. Jeugdigen die pas na hun 20e doorbreken en dan nog steeds een zeer acceptabel niveau weten te bereiken. Hilversum hecht groot belang aan het damestafeltennis en wil graag binnen enkele jaren met 2 teams deelnemen aan de landelijke damescompetitie.”

Door de komst van Aniek is het damesteam bij Hilversum in principe klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Op papier beschikt coach Bruijn over een megagrote selectie van maar liefst 9 speelsters. Hij legt uit: ,,Van die 9 spelen er nog 4 wekelijks op zaterdag landelijke jeugdcompetitie. Zij doen maar heel af en toe mee om te proeven aan het damestafeltennis dat toch heel anders is dan het spel bij de jeugd. Van de 5 overige speelsters zijn er slechts 4 vrijwel wekelijks beschikbaar, nummer 5 is op dit moment te druk met studie. En dan hebben we bij die vier ook nog een speelster die de afgelopen 2 jaar amper achter tafel heeft gestaan door allerlei vervelende blessures. Het is afwachten hoe dat komend seizoen uitpakt.”

Toch piekert hij er niet over om de selectie in te krimpen. ‘Het is een prima stel meiden die het goed met elkaar kan vinden. Door iedereen wel mee te nemen in de line-up houd je ze wel vast voor de tafeltennissport”, aldus Bruijn, die niet helemaal wil uitsluiten dat zich nog een speelster aanmeldt bij het team.