Nieuwe trainingsgroep voor jongeren tot 25 jaar nu al vol 

Vanaf deze week starten de reguliere trainingen weer. Opvallend is de  nieuwe trainingsgroep op dinsdag: U25 (under 25). Deze groep is in het leven geroepen om jongere senioren en jongvolwassenen samen te laten trainen. Spelers in deze leeftijdscategorie willen fanatiek trainen, maar voor hen zijn de sociale contacten rondom de training ook belangrijk.  

Binnen de vereniging werken we al jaren aan onze jeugdafdeling – en met succes. We hebben de meeste teams in de landelijke jeugdcompetitie en ook op afdelingsniveau speelt Hilversum een dominante rol.   

Maar jeugd blijft geen jeugd. Zo langzamerhand wordt de groep jeugd die de overstap naar de senioren (bijna) maakt, steeds groter. Een groep met andere behoeften dan de jongere jeugd, maar ook andere behoeften dan de ‘oudere’ senioren. Voor deze groep jongeren wil de vereniging nieuwe mogelijkheden bieden. De nieuwe trainingsgroep U25 is er één van. We zijn de eersten in Nederland die een dergelijke groep op de kaart zetten.  

De afgelopen maanden heeft de technische commissie alle daarvoor in aanmerking komende jeugdleden benaderd en gebleken is dat de behoefte groot is. De groep is al helemaal volgeboekt. Opvallend is dat er ongeveer evenveel meisjes als jongens in de groep zitten.   

Interesse om te zien hoe ver onze volgende generatie senioren traint en zich ontwikkelt? Vanuit de kantine is de training goed te volgen op onze verenigingsavond, dinsdags van 18.45 tot 20.15 uur. 

Bert Olofsen, technisch Coördinator