Afdelingstitel Van der Mark bekroning van come-back

Hij was vergeten zich in te schrijven voor de AK, kwam op de wachtlijst terecht en werd kort daarna  afdelingskampioen.Maar er zijn wel meer dingen vreemd verlopen in de tafeltenniscarrière van Wouter van der Mark. Twee jaar geleden had het er alle schijn van dat de 26-jarige Utrechter zijn batje aan de wilgen moest hangen vanwege een zware knieblessure. Het bleek de ziekte van Lyme te zijn. Van der Mark maakte een ijzersterke comeback, boekte puike competitieresultaten en won en passant ook de  clubtitel van Hilversum.

Het veroveren van de afdelingstitel was de bekroning van de come-back. Als nummer 4 geplaatst in het toernooi zag hij hoe de favorieten Gamal de Groot (1) en Arnoud Meijer (2) al in de tweede ronde sneuvelden. De Groot, die goede kansen op een derde afdelingstitel waren toebedacht, beet onverwacht zijn tanden stuk op de sterk spelende Ian de Graaf (10). Meijer dolf met 3-1 het onderspit tegen routinier Hans den Blanken (7), die het tot de halve finale schopte, maar vervolgens kansloos was tegen Van der Mark. Ian de Graaf werd op zijn beurt in de halve finale uitgeschakeld door Jelle Goossens.

Van der Mark was bij de insiders favoriet in de finale, ondanks het feit dat hij bij Hilversum in een lager team speelt. De service, gevolgd door snoeiharde spinballen, was Goossens te machtig, zo bleek al snel. De laatste deed na een 2-0, 6-2 achterstand een wanhoopspoging het tij te keren en sleepte op karakter de 3e game uit het vuur, waardoor de finale toch nog spannend werd. In de 4e game bleek toch dat Van der Mark niet te stoppen was en verdiend op zijn eerste afdelingstitel afstevende.

Hogere senioren, kampioenen Van der Mark en RolikovaAK hogere senioren, prijswinnaars

 

Daarmee was voor de Utrechter het succes van deze AK nog niet voltooid. Met jeugdspeler Patrick Nieuwendijk vormde hij in het dubbelspel een gelegenheidscombinatie, die het tot de finale schopte. Tot verrassing van velen wisten zij in de eindstrijd het als eerste geplaatste duo Gamal de Groot en Jelle Goossens te verslaan.

De pas 15-jarige Douwe Peper (TTVN) leverde een knappe prestatie door de Enkelklasse 2 te winnen.

In een mooie finale versloeg hij Mees van der Meer (SVE).

Bij de dames won Marianna Rolikova haar eerste titel met een curieuze walk-over in de finale, omdat tegenstandster Sophie Lucardie zich met een nekblessure moest terugtrekken.

Op de vierde en laatste dag van de Afdelingskampioenschappen kwamen zo’n 90 spelers in actie.

Rond kwart voor zes konden de prijzen worden uitgereikt.

Organisator Hilversum, dat voor de tiende keer gastheer was, kon wederom terugkijken op een geslaagd evenement. Verdeeld over vier wedstrijddagen zijn er bijna 350 spelers in actie gekomen. In totaal werd 40 uur lang getafeltennist op 22 tafels. Er werden zo’n 1300 partijen en 5000 games gespeeld.

 

Uitslagen

Zondag 17 januari 2016:

De finalisten van de Afdelingskampioenschappen 2016 in de hogere seniorenklassen:

Enkelklasse 1:

1e prijs: Wouter van der Mark (Hilversum)

2e prijs: Jelle Goossens (Hilversum)

Enkelklasse 2:

1e prijs: Douwe Peper (TTVN)

2e prijs: Mees van der Meer (SVE)

Enkelklasse 3:

1e prijs: Gerrie van Sunder (Bijmaat)

2e prijs: Marcel Nieuwendijk (Bijmaat)

Dames 1:

1e prijs: Marianna Rolikova (Hilversum)

2e prijs:Sophie Lucardie (Bijmaat)

Dubbelklasse 1:

1e prijs: Wouter van der Mark / Patrick Nieuwendijk (Hilversum / TTVN)

2e prijs: Jelle Goossens / Gamal de Groot (Hilversum)

Dubbelklasse 2:

1e prijs: Joost Blankenberg / Sander Spijkstra (Almeerspin)

2e prijs: Robert Bunschoten / Jurriaan Dekker (Huizen)

De volledige resultaten van de AK senioren 2016 zijn terug te vinden op toernooi.nl