6 Hilversummers aanwezig tijdens de BNN IQ-test

Woensdag 22 januari om 20:30 werd door BNN voor de 15e keer de Nationale IQ-test georganiseerd. Naast de publieksvakken getrouwde stellen, tweelingen, danspartners en beroepspartners was er ook een publieksvak waarin sportduo’s plaats mochten nemen. Opvallend was de grote hoeveelheid tafeltennissers die hier in zaten. Hilversum (Raymond van Putten, Bob Meeuwis, Caspar Veenboer, Janneke Mulder, Edwin Jonkman en Arnoud Meijer) en SVE  (Maarten Uijens, Quinten van Dissel, Timeas Schim van der Loeff, Niels Durenkamp, Anton Boonen en Jan Mulder) waren beiden met 6 deelnemers vertegenwoordigd, terwijl ook Westa (Nicky van Pol-Zetsen en Vanja van Pol) en Nijmegen (Ernst-Jan Heijnen en Hans von den Hoff) aanwezig waren.

Na ruim een uur te hebben gewacht in de lobby mochten alle deelnemers naar binnen. Met een korte instructie, voornamelijk over hoe er gejuich moest worden, begon de 2,5-uur durende liveshow gepresenteerd door Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand. Alle deelnemers konden door middel van een stemkastje hun antwoorden door geven. De 5 categorieën (taal, rekenen, logica,  geheugen en ruimtelijk inzicht) telden elk 12 vragen. Vooral door de rekenvragen hadden veel mensen de hoop op een goede uitslag al opgegeven.

Na bijna 2 uur intensief de vragen te hebben beantwoord, werden de antwoorden bekend gemaakt. Het vak met sportduo’s bleek, mede door de 16 tafeltennissers, als beste uit de bus te komen met een gemiddelde score van 123. Alle tafeltennissers zaten overigens ruim boven het gemiddelde van 100, wat het gemiddelde van het Nederlandse volk was. De beste speler van het publiek bleek tafeltennisser Maarten Uijens (SVE) te zijn met een score van maar liefst 152. Nadat hij in het zonnetje was gezet door Ruben Nicolai ontving hij een selfie-stick en een trofee.

Nadat ook Manon Thomas uit de bus kwam als beste BN-er (IQ van 126) werd de show afgesloten. Vrij snel daarna stonden alle tafeltennissers weer in de lobby en keerde iedereen tevreden met zijn eigen score huiswaarts. Al met al een leuke avondvullende ervaring, waarbij je een mooi kijkje achter de schermen kreeg hoe zo’n liveshow nou in werkelijkheid wordt opgenomen!

Nieuwsgierig naar wat jouw IQ is? Bekijk de uitzending HIER terug, wellicht spot jij de tafeltennissers ook!