Zaterdag 23 februari: Tweede Super Saturday!

Op de tweede Super Saturday van deze voorjaarscompetitie spelen alle vijf de landelijke seniorenteams weer thuis. Heren 1 ligt op koers voor promotie naar de eredivisie en ook de dames presteren tot dusverre goed in de eerste divisie. De overige herenteams weren zich kranig na de promotie afgelopen najaar. Komende zaterdag staan er weer interessante thuisduels (aavang 16 uur) op het programma.   

Je bent van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen.

Uiteraard is zaterdag behalve de bar ook de keuken geopend met een uitgebreid aanbod van maaltijdschotels. Bovendien is het in onze sfeervolle, vernieuwde kantine gezellig toeven. Kortom, Super Saturday is een bezoek meer dan waard.

Eerste divisie, poule A, 16 uur: ProActief / Hilversum 1 – Klimaatgroep Stars 1

Teamselectie: Martin Khatchanov, Patrick Oeij, Cosmin Stan, Wai-Lung Chung, Nolan Schultz. Coach: Bert Olofsen.

Heren 1 ligt op koers voor promotie naar de eredivisie.

De mannen van coach Bert Olofsen hebben zich na twee wedstrijden zoals verwacht aan kop genesteld in de promotiepoule van de eerste divisie. Hilversum heeft drie punten voorsprong op Tempo Team en The Victory. Laatstgenoemde concurrent speelde zaterdag 5-5 tegen Klimaatgroep Stars (beter bekend als Midstars). De noorderlingen, die zaterdag op bezoek komen, staan laatste, maar hebben slechts 5 punten minder dan de koploper. Toch moet Hilversum in staat worden geacht haar leidende positie op de ranglijst te versterken. De gasten hebben Jan Tammenga als sterkste speler in de gelederen, maar deze routinier heeft tot dusverre nog niet meegespeeld.      

Eerste divisie, poule B, 16 uur: Hilversum 2 – US 1

Teamselectie:  Arnoud Meijer, Mick de Vette, Lars de Visser, Gamal de Groot.     

Duels tussen Hilversum en US hebben doorgaans een attractief karakter, omdat het onderlinge krachtsverschil vaak gering is en de rivaliteit groot. Kopman Tycho Dekkers heeft een aantal jaren bij Hilversum gespeeld en is na een periode vol blessureleed weer sterk op dreef. Hij heeft pas 1 partij verloren in de eerste divisie B, die te maken heeft met een verzwaarde degradatieregeling. US heeft tot dusverre twee overwinningen binnengehaald, Hilversum twee nederlagen. Toch is Hilversum in dit duel zeker niet kansloos en zou er zaterdag zo maar een 5-5 op het scorebord kunnen verschijnen.    

Tweede divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 3 – Bit.nl 1

Teamselectie: Wouter Schoeber, Tali Cohen, Tjarko Bosma, Donald Hessing, Joris Gieskens

Hilversum 3 is de competitie, evenals Hilversum 4, verrassend goed begonnen in de tweede divisie. Schoeber en co doen met 11 punten uit 2 duels lekker mee in poule A. Zaterdag wacht een belangrijk duel met Bit.nl (beter bekend als Shot Wageningen). Als Hilversum zich wil handhaven, moet het deze tegenstander onder zich zien te houden. Dan kan, want team 3 liet in de vorige thuiswedstrijd zien over vechtlust en karakter te beschikken. 

Tweede divisie, poule D, 16 uur : Hilversum 4 – Smash (M) 1

Teamselectie: Lars Adema, Yoeke Gunsing, Raymond van Putten, Pieter Salentijn, René van der Velde, Erwin Knecht.

Hilversum 4, dat op voorhand kansloos werd geacht om zich te handhaven, kan vrijuit spelen in de tweede divisie, want de verwachtingen zijn niet hooggespannen. En zowaar leverde dat al 10 punten op in de eerste twee duels. Nu moet gezegd dat deze poule ook niet bijster sterk is. Zo is Smash Monster dat vorig seizoen nog met 7-3 van Hilversum 2 wist te winnen, dit seizoen veel minder op dreef. Er liggen dus kansen voor het team van Lars Adema om door middel van een goed resultaat in de race te blijven voor handhaving.     

Dames eerste divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 1 – SVE 1

Teamselectie: Sanne Briefjes, Neha Gupta, Angelique van den Bosch. Iris de Bie, Carla van der Hulst, Lisa Mattheij, Chanel Verschoor.

Dames 1 presteert naar behoren in de eerste divisie.

De Hilversumse dames treffen in SVE het team dat hen de voet dwars zette bij de eerste promotie -wedstrijd naar de 1e divisie. Gelukkig konden de meiden dat een weekje later rechtzetten. SVE komt vast en zeker optimaal gemotiveerd naar Hilversum.  De Utrechters kunnen tenslotte de punten na twee nederlagen goed gebruiken, datzelfde geldt overigens ook voor de thuisclub. Ondanks twee mooie zeges bij de start van de competitie is het ook voor Hilversum belangrijk om een goed resultaat neer te zetten.

Naast de sterke Berber Heerschop zal waarschijnlijk ook oud-Hilversum speelster Kelly Leideritz in het strijdperk treden voor de SVE-ers. Aangezien er 6 namen op de spelerslijst staan, is het lastig te voorspellen wie zaterdag precies aan zullen treden bij de tegenstanders. Hilversum kan in elk geval weer rekenen op de van griep herstelde Sanne Briefjes en op Angelique van den Bosch. Carla van der Hulst vervangt de nog ongeslagen Neha Gupta die op vakantie is. Ook vaste coach Lex Bruijn laat het afweten i.v.m. zijn verhuizing, maar hij laat vanuit het verre Leek weten alle vertrouwen in zijn team te hebben.

Alle thuiswedstrijden van de landelijke seniorenteams beginnen zaterdag om 16.00 uur.